4V: Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi hyvin

Kohti viihtyisämpää vuokra- ja kerrostaloasumista

Kestävän asumisen oppaat nyt saatavilla


Maaliskuussa päättyvän 4V-hankkeen tavoitteena on edistää ja tukea yhteisöllisyyttä, osallistumista oman elinympäristön viihtyisyyden ja turvallisuuden lisäämiseen sekä kestävää ja ympäristövastuullista elämäntapaa.

Osana 4V-hanketta on tehty yhteistyössä kaupunkien vuokrataloyhtiöiden kanssa käytännönläheinen työkirja, Kestävän asumisen työkalupakki. Työkalupakin avulla yhtiöt voivat edistää kestävän kehityksen mukaista asumista.

Hankkeen aikana kerättyjä hyviä käytäntöjä on koottu muun muassa Onko keke kotona? -oppaaseen.

Erityisesti maahanmuuttajille suunnatussa Vinkkejä asumiseen -asumisoppaassa on perustietoa kerrostaloasumisesta. Asumisopas on selkosuomen lisäksi julkaistu viidellä muulla kielellä, joita ovat englanti, arabia, somali, soranî ja venäjä.

Hankkeen kotisivuilla on saatavilla ja sitä kautta voi maksutta tilata erilaisia materiaaleja asukastoimintaan sekä taloyhtiöiden ja asukkaiden käyttöön.

Tarjolla on esimerkiksi pelikortit, joiden avulla voi testata jätteiden lajittelutaitojaan ja humoristisia videoita, joissa kerrotaan, miten jokainen voi osaltaan olla hyvä ja huomioonottava naapuri.

4V-hankkeen toteuttivat yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit. Espoon Asunnot Oy on ollut hankkeessa mukana yhteistyökumppanina.

4V-hankkeen kotisivut