Poismuutto- ja siivousohjeet

Alla on hyödyllisiä ohjeita muuttajalle sekä huoneiston siivousohjeet. Pyydämme ystävällisesti lukemaan ohjeet huolellisesti.

Muuttotarkastus

Tarkastamme huoneiston vuokranantajan toimesta irtisanomisen jälkeen. Tarkastus tehdään pääsääntöisesti seuraavan kahden viikon kuluessa.

Pyydämme ottamaan yhteyttä muuttotarkastustiimiimme (sähköposti: muuttotarkastukset@espoonasunnot.fi tai puhelin: 09 3544 5000 , mikäli asunnossa on eläimiä tai jos tiedossa on este vuokranantajan oikeuksiin kuuluvalle muuttotarkastukselle.
Asunto tarkastetaan vuokralaisen vielä siellä asuessa ja huoneiston ollessa kalustettu, joten tarkastus ei vapauta vuokralaista sellaisesta vahingosta, joka selviää vasta asunnon ollessa tyhjä.

Lisäksi huoltoyhtiö tekee muuttoon liittyvän oman tarkastuksensa.
Tarkastusraportteja käytetään mahdollisen asukaslaskutuksen arvioinnissa.

Avainten palautus

Huoneiston avaimet, sekä mahdollinen emännänavain, lämpötolpan avain ja pysäköintilupa palautetaan huoltoyhtiöön muuttopäivänä klo 12.00 mennessä. Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisestä seuraava arkipäivä.

Huoltoyhtiön yhteystiedot löydät sähköpostin vahvistusviestistä.

Jos kaikkia avaimia ei ole palautettu määräaikaan mennessä, lukot sarjoitetaan uudelleen ja kulut laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta. Vuokralaisen oikeusturvan takia avaimia ei saa luovuttaa suoraan seuraavalle asukkaalle tai jättää huoneistoon.

Pysäköintiluvan palautus

Q-Parkin ja Leppävaaran Pysäköinti Oy:n pysäköintiluvat palautetaan huoltoyhtiöön samalla, kun asunnon avaimet palautetaan.

Huoneiston esitteleminen seuraavalle vuokralaiselle

Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan vapautuvaa huoneistoa tulee voida esitellä uudelle asukkaalle. Vuokrasopimusta irtisanottaessa voit valita sinulle sopivan vaihtoehdon koskien huoneiston esittelemistä uudelle asukkaalle.

Vakuus

Espoon Asunnot ei vaadi vakuutta 3.8.2018 tai sen jälkeen lähetetyissä asuntotarjouksissa ja niiden pohjalta tehdyissä vuokrasopimuksissa. Vanhoissa sopimuksissa pyydetty vakuus palautetaan vuokralaisen tilille kuukauden sisällä vuokravastuun päättymisestä. Tämä edellyttää sitä, ettei vuokravelkaa eikä muuta laskutettavaa ole, huoneisto on kunnossa, asianmukaisesti siivottu ja tyhjennetty ja kaikki asukkaalle luovutetut avaimet on palautettu ajallaan.

Muuttoilmoitus

Vuokralainen tekee muuttoilmoituksen postiin ja maistraattiin.

Sähkö- ja laajakaistasopimus

Vuokralainen irtisanoo sähkö- ja mahdollisen laajakaistasopimuksen.

Muuttosiivous

Asunto, mahdollinen piha, parveke ja asuntoon kuuluvat varastotilat on siivottava huolellisesti seuraavan ohjeen mukaisesti ennen poismuuttoa. Jos siivous jää osittain tai kokonaan tekemättä, veloitetaan kulut poismuuttavalta asukkaalta.

Ohjeet siivoukseen

 • Puhdista wc-istuin, käsienpesualtaat, suihkunurkkaus/kylpyamme ja kaikki vesihanat.
 • Puhdista kosteiden tilojen (wc, kylpyhuone, sauna) lattiakaivot.
 • Puhdista ja sulata jääkaappi/pakastin. Muista varoa, että sulamisvedet eivät valu lattialle. Jätä kaappien ovet puhdistuksen jälkeen kunnolla auki. Puhdista myös tausta.
 • Puhdista sähkölieden levyt, uuni ja pellit. Vedä liesi pois paikaltaan ja puhdista takaseinä, lattia ja viereisten kaappien seinät.
 • Puhdista poistoilmaventtiilit (älä muuta säätöasentoa) ja liesikuvun rasvasuodatin.
 • Pese ikkunat ja parvekelasitukset.
 • Pyyhi kaikki kaapistot, hyllyt, laatikot ja ovet.
 • Lakaise tai imuroi ja pese kaikki lattiapinnat.
 • Pyyhi seinäpinnat.
 • Siivoa ja tyhjennä parvekkeesi sekä asuntopiha. Asuntopihojen nurmikko tulee leikata.
 • Saunallisessa asunnossa saunan lauteet, seinät ja lattia tulee puhdistaa.

Huoneiston tyhjentäminen

Huoneisto ja irtaimistovarasto ovat tyhjennettävä kokonaisuudessaan. Myös asunnon varustukseen kuulumattomat valaisimet on poistettava ja kattorasiankannet kiinnitettävä takaisin paikoilleen. Huoneistoon, irtaimistovarastoon, jätekatokseen ja huoneistopihalle jätettyjen tavaroiden poiskuljetus laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta.

Astian- / pyykinpesukone

Poistaessa astianpesukoneen ja/tai pyykinpesukoneen, on tulo- ja poistoliitännät tulpattava kosteusvaurioiden välttämiseksi. Huoltoyhtiö auttaa asiassa tarvittaessa, tulpan saa myös esimerkiksi rautakaupasta.

Jätteet

Ongelmajätteet tulee viedä alueen ongelmajätepisteeseen.

Tarpeettomat huonekalut voi viedä esimerkiksi kierrätyskeskukseen tai Sortti-asemalle. Isoille esineille voi myös tilata noutopalvelun kaatopaikalle. Lisätietoja Nouto-Sortti palvelusta www.hsy.fi

Roskakatokseen ei saa jättää roska-astioihin sopimattomia esineitä eikä ongelmajätettä.