23.03.2012 12:34

Energiatehokkuudesta huimia säästöjä

Espoonkruunu allekirjoitti vuonna 2009 vuokrataloyhteisöjen energiatehokkuussopimuksen, jossa se sitoutuu tavoitteeseen vähentää vuotuista kokonaisenergiankulutustaan seitsemällä prosentilla vuoteen 2016 mennessä. Vertailukohteena on vuosi 2009.

Vuosien 2010 ja 2011 aikana tehtyjen toimenpiteiden johdosta kokonaisenergiankulutus on laskenut 4,5 prosenttia. Laskennallinen kustannussäästö kahden vuoden aikana on lähes 850 000 euroa.

-Suunta on oikea, sanoo talotekniikkainsinööri Untamo Aukio Espoonkruunulta ylpeänä. Aukio toimii Espoonkruunun energiavastuuhenkilönä ja tekee yhteistyötä kiinteistöpäälliköiden, huollon ja asukastoimikuntien ympäristöeksperttien kanssa.

Saavutettu säästö näkyy suoraan vuokralaisten kukkarossa, koska energiankulutuksen väheneminen vaikuttaa hoitovuokraan. Asukkaat voivat siis myös omilla valinnoillaan ja asumiskäyttäytymisellään vaikuttaa vuokriin.

Sopimustavoitteen toteutuminen määritellään laskennallisesti tehtyjen, kulutukseen vaikuttavien toimenpiteiden perusteella. Näitä ovat muun muassa ikkunoiden tiivistäminen ja erilaiset säätötoimenpiteet, muun muassa huonelämpötilan tarkistaminen.

Asukkaat voivat seurata oman kiinteistönsä energiankulutusta asukassivujen kautta.

Oikopolut

Aakkoshakemisto