16.01.2014 09:30

Espoon Asunnot aloittaa yli 400 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakennuttamisen vuonna 2014

Espoon Asunnot Oy aloittaa tänä vuonna kuuden vuokratalokohteen rakennuttamisen Espoossa. Uudet kohteet sijaitsevat Matinkylässä, Saunalahdessa ja Kauklahdessa ja niihin valmistuu yhteensä 410 valtion korkotukemaa asuntoa.

”Espoon Asunnot saavuttaa nyt valtuuston asettaman tavoitteen eli keskimäärin 300 asunnon rakennuttamisen vuosittain. Näin voimme lisätä kysyttyjen kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarjontaa Espoossa”, iloitsee Espoon Asuntojen hallituksen puheenjohtaja Jouni Mykkänen kuuden kohteen investointiohjelman toteuttamisesta. Vuonna 2013 yhtiö aloitti noin 200 asunnon rakennuttamisen.

Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Ilkka Saari toteaa käynnistyvän rakennuttamisohjelman olevan varsin kunnianhimoinen, mutta toteutettavissa.

Rakennuttamisen rahoitusehdot ovat parantuneet, mikä vaikuttaa merkittävästi vuokratason säilymiseen kohtuullisena. Korkotukilainojen omavastuukorko on tällä hetkellä
1,0 prosenttia. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää tämän vuoden aikana aloitetuille asunnoille 10 000 euron avustuksen asuntoa kohden.

Lisääntynyt uudistuotanto on tulosta sujuvasta yhteistyöstä kaupungin eri toimintojen, erityisesti Espoon Asuntojen ja teknisen ja ympäristötoimen välillä.

Teknisen ja ympäristötoimen kehittämisjohtaja Olli Isotalon mukaan Espoo on sitoutunut Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen -aiesopimuksen tavoitteisiin. ”Kaiken kaikkiaan tavoitteena on rakentaa Espooseen vuosittain yhteensä 500 valtion tukemaa vuokra-asuntoa, joista Espoon Asuntojen osuus on 300 asuntoa. Kohtuuhintainen vuokra-asuntotarjonta on tärkeää kestävän sosiaalisen kehityksen sekä työvoiman saatavuuden kannalta”, Isotalo toteaa.


Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Jouni Mykkänen, Espoon Asunnot Oy, puh.050 64847,
jouni.mykkanen@netti.fi

Kehittämisjohtaja Olli Isotalo, tekninen ja ympäristötoimi, Espoon kaupunki,
puh. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Toimitusjohtaja Seppo Kallio, Espoon Asunnot Oy, puh. 043 824 2907,
seppo.kallio@espoonasunnot.fi

Rakennuttamisjohtaja Ilkka Saari, Espoon Asunnot Oy, puh. 0400 411 591,
ilkka.saari@espoonasunnot.fi

Lue Espoon kaupungin sivuilta Espoossa valmistui luvattu määrä asuntoja

Oikopolut

Aakkoshakemisto