20.10.2016 09:18

Espoon Asunnot siirtyi käyttämään ekoenergiaa

Espoon Asunnot on tehnyt päätöksen EKOenergiaan siirtymisestä. Päätös tarkoittaa, että jatkossa Espoon Asuntojen kaikki kiinteistösähkö on pelkästään EKOenergia-sertifioitua bioenergiaa. Sähkön Espoon Asunnoille myy Enegia Portfolio Services Oy, ja sen tuottaa Kaukaan Voiman biovoimalaitos.

Vuoden 2015 lopussa käytyjen Pariisin ilmastoneuvottelujen jälkeen ilmastonmuutoksen vas-taiset toimet ovat lisääntyneet. Vastuu paremmasta tulevaisuudesta on valtioilla, kunnilla ja yrityksillä.

– Kestävyys on yksi Espoon Asuntojen toimintaa määrittävistä arvoista. Siksi päätös sähkösopimusten vaihtamisesta EKOenergia-merkityiksi oli meille luonteva tapa jatkaa aloittamiamme ilmastotoimia ja toteuttaa Espoon kaupungin ilmasto-ohjelmaa, sanoo Espoon Asuntojen toimitusjohtaja Seppo Kallio.

Espoon kaupungin strategian mukaisesti Espoon Asunnot toimii ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijänä. Espoon tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

– Sitoutumalla EKOenergian käyttöön konserniyhtiö vähentää ilmastovaikutuksia ja edesauttaa hiilivapaan teknologian kehittymistä. Tämä on yksi askel polulla kohti hiilineutraaliutta, toteaa Espoon kaupungin kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala.

Espoon Asunnot on ensimmäinen kunnallinen vuokrataloyhtiö, joka on vaihtanut kiinteistösähkönsä EKOenergia-merkittyyn sähköön.

– Espoon Asunnot on ratkaisullaan merkittävä edelläkävijä, joka ottaa sähkönostoissaan huomioon paitsi ilmaston, myös sähköntuotannon paikalliset ympäristöongelmat. Toivomme koko toimialan ja muiden suomalaisyrityksen ottavan Espoon Asunnoista mallia ja siirtyvän käyttämään ympäristömerkittyä sähköä, kommentoi EKOenergian avainasiakaspäällikkö Petter Nissinen Suomen luonnonsuojeluliitolta.

Espoon Asunnot haluaa samalla kannustaa asukkaitaan vähentämään asumisen ympäristövaikutuksia. EKOenergia-merkityn sähkön voi valita niin kotitalous kuin yritys tai julkinen organisaatio. Nykyään ympäristömerkittyä sähköä myy jo kymmenisen suomalaisyhtiötä, jotka on helppo kilpailuttaa voittoa tavoittelemattoman EKOenergian verkkosivujen kautta.

- Kulutamme kaikki sähköä 24/7, ja siksi sähkösopimusten vaihtaminen EKOenergia-merkityksi on hyvä tapa aloittaa ilmastotoimet. Osa asukkaistamme onkin jo tehnyt tämän valinnan, Seppo Kallio sanoo.

Lisätietoja

  • Seppo Kallio, Espoon Asunnot Oy:n toimitusjohtaja, puh. 09 816 5800, seppo.kallio@espoonasunnot.fi
  • Pasi Laitala, kestävän kehityksen johtaja, Espoon kaupunki, puh. puh. 043 824 5427, pasi.laitala@espoo.fi
  • Petter Nissinen, EKOenergian avainasiakkuuspäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 040 646 3441, petter.nissinen@sll.fi

Toimitusjohtaja Seppo Kallion blogikirjoitus aiheesta Espoon kaupungin verkkosivuilla

Mikä EKOenergia?

EKOenergia on ainoa Suomessa käytössä oleva sähkön ympäristömerkintä, jolla on julkisesti saatavilla olevat tuotantokriteerit sekä sähkömarkkinoista riippumaton ulkopuolinen valvonta. Lue lisää: www.ekoenergia.fi

Oikopolut

Aakkoshakemisto