01.03.2012 13:54

Espoonkruunu pahoittelee lumenpoiston viivästymistä

Useassa mediassa on viimepäivinä uutisoitu asuntoonsa vangiksi kolmeksi päiväksi jääneestä espoolaisnaisesta. Pyörätuolilla liikkuva nainen jäi vuokra-asuntoonsa vangiksi kolmeksi päiväksi, kun katolta pudotettua lunta ei kuljetettu pois kulkuväyliltä.

Espoonkruunu Oy on pahoillaan tapahtuneesta. Anteeksipyyntö on esitetty suoraan asiakkaallemme, jonka kanssa tapahtumat on käyty läpi.

Espoonkruunun Pääskyskuja 9:ssä asuva asiakkaamme jäi vangiksi asuntoonsa, kun katolta pudotettua lunta ei kuljetettu pois kiinteistön pihalta 20. helmikuuta.

Kiinteistöjen lumitilannetta valvovat Espoonkruunun valtuuttamana huoltoyhtiöt. Huoltoyhtiöiden velvollisuus on tilata tarvittaessa lumenpudottajat paikalle. Huoltoyhtiöiden tulisi myös vastata pudotetun lumen poiskuljettamisesta.

Tapahtumaa edeltävän päivän lumimyräkkä aiheutti kaaoksellisen tilanteen. Huoltoyhtiö ja lumenpudottajat tekivät parhaansa, jotta ihmisten kulkeminen talojen pihoilla ja kulkureiteillä olisi turvallista. Suuri lumimäärä johti kuitenkin inhimilliseen erehdykseen.

Olemme selvittäneet huoltoyhtiön ja lumenpudottajien toimintaa. Kyseisen kiinteistön katoilta pudotettiin lunta maanantaina 20. helmikuuta. Huoltoyhtiö sai kuitenkin tiedon kulkuväylälle jääneestä lumesta vasta keskiviikkona 22.2. Kun huoltoyhtiö sai tiedon kulkureitillä olevasta lumesta, lumi käytiin poistamassa välittömästi.

Kiire ja paha lumitilanne johtivat tietokatkoon ja toimintamme epäonnistumiseen. Olemme syvästi pahoillamme tapahtuneesta. Tulemme kiinnittämään entistä enemmän huomiota tiedonkulkuun, jotta vastaavanlaisilta tilanteilta vältytään tulevaisuudessa.

Tahdomme myös muistuttaa asukkaita siitä, että vastaavissa tilanteissa tulee ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön.

Oikopolut

Aakkoshakemisto