16.05.2012 14:41

Häätö ei koskaan tule yllättäen

Häädöllä tarkoitetaan asunnon menettämistä. Asunnon voi menettää, jos ei noudata järjestyssääntöjä, hoida vuokravelvoitteitaan tai hoida asuntoa asiaankuuluvalla tavalla. Vuonna 2011 toteutuneiden häätöjen määrä oli Espoonkruunulla 66. Huoneistoja Espoonkruunulla on noin 14 000.

Häiriöistä kirjallinen huomautus tai varoitus

Kaikkien asiakkaiden on noudatettava asumisrauhaa ja sovittuja toimintatapoja. Jos rauha häiriintyy, muut asukkaat voivat tehdä kirjallisen häiriöilmoituksen, joka voi johtaa joko huomautukseen tai varoitukseen.

Ennen häätöä asiakas saa yleensä kaksi kirjallista varoitusta. Jos häiriö jatkuu varoituksista huolimatta, siirtyy asia käräjäoikeuden hoidettavaksi. Häätöön tarvitaan aina käräjäoikeuden päätös.

Tavoitteena pitkä asiakassuhde

Häätöjen ehkäisemiseksi tehdään ennaltaehkäisevää työtä, jotta asiat saataisiin hallintaan, eikä häätötoimenpiteisiin tarvitsisi ryhtyä. Pyrimme pitkiin asiakassuhteisiin, joten häätöjen ehkäisemiseen panostetaan kovasti.

-Ennen häätöä on useimmiten tehty yhteistyötä useiden tahojen kanssa, kertoo johtava asumisneuvoja Anna-Liisa Saukkonen. -Mukana voi olla isännöitsijä, vuokravalvoja, asumisneuvoja, sosiaalitoimi ja asukkaan luvalla myös mahdollisia ulkopuolisia toimijoita.

Asumisneuvontamme ohjaa tarvittaessa asiakkaan ulkopuolisen avun tai palveluiden piiriin.

Oikopolut

Aakkoshakemisto