28.10.2013 13:38

Lasin- ja metallinkeräys käynnistyvät Espoon Asuntojen kiinteistöissä

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) aloittaa lasinkeräyksen Espoon Asuntojen kiinteistöissä marraskuun alussa 2013. HSY on toimittanut lokakuussa kaikkiin kiinteistöihin siniset keräysastiat. Keräysastioihin saa laittaa lasipulloja ja -purkkeja. Astiaan soveltuu laitettavaksi sekä värillinen että väritön lasi. Likaiset lasipakkaukset huuhtaistaan ja niistä poistetaan korkit ja kannet. Kaulusrenkaita ja etikettejä ei tarvitse poistaa.

Lasinkeräykseen ei saa laittaa posliinia ja keramiikkaa, ikkunalasia, peililasia, autonlasia, kuumuutta kestävää lasia (uunivuoat, kahvipannut, juomalasit), opaalilasia (esimerkiksi joissain kosmetiikkapakkauksissa), kristallia tai hehkulamppuja. Nämä lasilaadut kuuluvat sekajätteeseen.

Metallinkeräys alkaa helmikuussa 2014

Metallinkeräys alkaa Espoon Asuntojen kiinteistöissä helmikuussa 2014 ja HSY on jo toimittanut joihinkin kiinteistöihimme myös metallin keräyslaatikoita. Puuttuvat keräyslaatikot toimitetaan kaikkiin kiinteistöihin 19.2.2014 mennessä.

Pienmetallin keräykseen saa laittaa säilyke- ja juomatölkit, alumiinivuoat ja -foliot, metallikannet ja -korkit, tuikkukynttilöiden metallikuoret, tyhjät ja kuivat maalipurkit, tyhjät aerosolipurkit (jotka eivät hölsky tai pihise) sekä pienet metalliesineet, kuten saranat, ruuvit ja ruokailuvälineet.

Elintarvikkeita sisältäneet metallipakkaukset huuhtaistaan kylmällä vedellä jäämien poistamiseksi.

Lajittelu ja kierrätys kannattavat

Lasin ja metallin erilliskeräys on tärkeää, koska kumpaakin materiaalia voidaan hyödyntää uudestaan. Keräyslasi kierrätetään uusien lasipakkauksien, lasivillan ja vaahtolasin valmistukseen. Metalli käytetään raaka-aineena uusien metallituotteiden valmistuksessa. Lajittelemalla ja kierrättämällä säästämme luonnonvaroja ja ympäristöä.

HSY aloittaa lasin- ja metallinkeräyksen pääkaupunkiseudulla kaikissa vähintään 20 asunnon kiinteistössä.

Oikopolut

Aakkoshakemisto