06.05.2013 14:58

Lintuvaaran uudiskohde valmistunut

Espoon Asuntojen Lintuvaaran uudiskohde sai uudet asukkaat huhtikuun lopussa. Osoitteeseen Helmipöllönkatu 2 on valmistunut 10 kaksikerroksista luhtitaloa, joissa on kaikkiaan 85 asuntoa.

Kohteen rakentamisessa on panostettu ympäristöystävällisyyteen. Espoon Asunnot on sitoutunut Espoon kaupungin tavoitteisiin vähentää energiankulutusta ja hiilipäästöjä niin uudisrakentamisessa kuin perusparannettavissa kiinteistöissä.

Helmipöllönkatu 2:n lämmitysmuotona on maalämpö, jossa hyödynnetään maaperään tai vesistöihin kerääntynyttä aurinkoenergiaa talojen ja käyttöveden lämmittämiseen. Maalämpö on ympäristöystävällinen ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysmuoto, jolla voidaan säästää jopa kaksi kolmasosaa lämmityskustannuksia verrattuna esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen. Aurinkokeräimillä puolestaan pyritään saamaan lämpimän käyttöveden tarvitsema energia noin puolen vuoden ajan aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Lintuvaaran uudiskohde kiinnosti asunnonhakijoita. Alue on rauhallinen ja Helmipöllönkatu 2 sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Leppävaaran palveluista. Asumisviihtyvyydessä on huomioitu savuttomuus: pihapiirissä on varattu paikka tupakoinnille, mutta muuten kohde on savuton niin asuntojen kuin huoneistokohtaisten parvekkeiden ja pihojen osalta.

Oikopolut

Aakkoshakemisto