04.03.2019 11:03

Lisää kohtuuhintaisia asuntoja Vermonniityn alueelle

Espoon Asunnot Oy ja Pakrak Oy ovat allekirjoittivat 4.3.2019 urakkasopimuksen kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Uuno Kailaan kadulle. Vuoden 2021 alussa valmistuvaan kohteeseen tulee 126 kohtuuhintaista asuntoa.

Espoon kaupunki on kaavoittanut Leppävaaraan Vermon alueelle uuden asuinkerrostaloalueen, Vermonniityn, jolle tullaan lähivuosina rakennuttamaan asuntoja yli 5 000 asukkaalle. Alueelle on jo valmistunut yksi Espoon Asuntojen kohde, Perilänkuja 1, ja parhaillaan rakenteilla on toinen, Majurinkatu 1.

”Olemme vahvasti mukana Vermon uuden asuinalueen kehittämisessä. Tarkoituksena on rakennuttaa alueelle lähivuosina 500-600 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Pakrakin kanssa solmittu urakkasopimus on yksi askel tuon tavoitteen saavuttamiseksi”, toteaa Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Pakrak on rakentanut pääkaupunkiseudulle vuodesta 2013 lähtien jo 187 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. 25 vuoden toiminta on tuonut Pakrakille monipuolisen kokemuksen erityylisistä hankkeista, minkä ansiosta yrityksen osaaminen on erittäin laaja-alaista. Tällä hetkellä on rakenteilla 94 vuokra-asuntoa. Juuri solmittu 126 asunnon urakkasopimus Espoo Asuntojen kanssa vahvistaa entisestään osaamistamme kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentajana pääkaupunkiseudulla”, kommentoi Pakrak Oy:n toimitusjohtaja Jari Leikas.

Uuno Kailaan katu on Espoon Asunnoille noin 26 miljoonan euron arvoinen investointi. Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

"Uuno Kailaan kadulle valmistuvassa kerrostalokohteessa on 8 kerrosta ja 3 porraskäytävää. Asuntojen koot vaihtelevat 36-neliöisestä yksiöstä lähes sataneliöiseen viisiöön. Asuntojen keskipinta-ala on 54 neliötä. Kerhotilan lisäksi talossa on talosauna ja -pesula. Asunnot tulevat hakuun syksyllä 2020", kertoo Pirjo Räihä.

Pääkaupunkiseudulle muuttaa joka vuosi 14 000 uutta asukasta, joten kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve on kova. Espoon Asunnot pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen aloittamalla vuosittain keskimäärin 400 uuden asunnon rakennuttamisen.

Oikopolut

Aakkoshakemisto