21.11.2014 09:34

Piippaako palohälytin?

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään 22.11.–1.12.2014. Paloturvallisuusviikon tavoitteena on parantaa koko Suomen paloturvallisuutta. Viikon teemana on ”Muutamassa minuutissa voit pelastaa kaiken tai menettää kaiken”.

Paloturvallisuusviikko kannustaa paloharjoituksen toteuttamiseen esimerkiksi omassa kodissa. Harjoituksen voi toteuttaa kodin paloturvallisuustarkistuksena tai poistumisharjoituksena. Paloturvallisuusviikon verkkosivuilta voit ladata Kipinä-kännykkäsovelluksen helpottamaan kodin paloharjoituksen tekemistä. Sovellus myös muistuttaa palovaroittimen testaamisesta kuukausittain. Sovelluksen lisäksi verkkosivuita löytyy ohjeita paloharjoituksen toteuttamiseksi.

Teemaviikko alkaa lauantaina 22.marraskuuta Päivä Paloasemalla – tapahtumilla. Tapahtumat on suunnattu koko perheelle, ja niissä opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja ja tutustutaan palokunnan toimintaan. Myös Espoon alueen sopimuspalokuntia (VPK) on mukana tapahtumassa. Katso lähin mukana oleva palokunta tapahtuman sivuilta.

Teemaviikko päättyy 1.12. Pohjoismaiseen Pohjolassa Piippaa –palovaroitinpäivään. Päivän tavoitteena on tiivistää pohjoismaista yhteistyötä paloturvallisuuden osa-alueella ja välittää tietoa palovaroittimen merkityksestä kotien turvallisuudessa. Vain toimiva palovaroitin pelastaa!

Lisätietoja www.paloturvallisuusviikko.fi

Oikopolut

Aakkoshakemisto