25.02.2020 16:53

Suvelan kiinteistökehityshanke etenee

Espoon Asuntojen tähänastisista kiinteistökehityskohteista suurin, Suvelan Kirstinharju, etenee. Espoon Asunnot Oy ja Jatke Uusimaa Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen tiistaina 25.2. Osoitteeseen Kirstintie 2 rakennetaan kolme pistetaloparia, joiden suunnittelusta vastaa palkittu Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

Espoon keskuksen kaupunkikuvaan on tulevina vuosina luvassa suuria muutoksia, joista yksi toteutetaan Suvelan Kirstinharjussa. Tavoitteena on tiivistää Suvelan kaupunkirakennetta merkittävästi, uudistaa alueen ilmettä ja lisätä sen vetovoimaisuutta.

Espoon Asunnot toteutti alueen kaavamuutoshankkeen yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Ensimmäisenä liikkeelle lähtee Espoon Asuntojen kohde, kolmesta pistetaloparista muodostuva Kirstintie 2, johon asuntoja tulee 190. Niiden koot vaihtelevat 31-neliöisestä yksiöstä 84-neliöiseen perheasuntoon ja asuntojen keskipinta-ala on 56 neliötä. Lisäksi kohteeseen tulee 73,5-neliöinen liiketila sekä koko korttelia palvelevat yhteispiha ja -kerhotila. Kohteessa on myös talopesula ja kaksi sauna.

Uuden kaavan mukaan kortteliin rakennetaan kaikkiaan 14 pistetaloa, joiden korkeudet vaihtelevat 5-12 kerroksen välillä. Espoon Asunnoille on kaavassa vahvistunut pistetaloista seitsemän, ja niissä on yhteensä 215 asuntoa Kokonaisuudessaan asuntojen määrä korttelissa kaksinkertaistuu ja samalla asumismuotojen kirjo monipuolistuu.

– Espoon Asuntojen osalta painotus on yksiöissä sekä pienissä kaksioissa ja kolmioissa. Näille asunnoille on eniten kysyntää, sillä yksin ja kaksin asuvien määrä on kasvanut merkittävästi, sanoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Kirstintie 2:n rakentaminen alkaa keväällä 2020, ja se valmistuu syksyllä 2022.Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Seuraa kohteen markkinointia verkkosivuillamme tai some-kanavissamme Facebookissa ja instagramissa.

Oikopolut

Aakkoshakemisto