07.09.2017 12:49

Teemu Mäenpää maalaa muraalin Espoon Karakallioon

Espoo saa tässä kuussa kolmannenkin muraalin, kun kuvataiteilija Teemu Mäenpää toteuttaa teoksen Karakallioon osoitteeseen Karakalliontie 1. Teos on osa valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia.

Karakallion teoksen toteutus on poikkeuksellisen kokonaisvaltainen. Mäenpää muuttaa aluksi Karakallioon viikoksi asumaan ja tutustuu alueen asukkaisiin sekä tunnelmaan. Hän valokuvaa paikallisia kulmia ja toteuttaa sen jälkeen viisikerroksisen asuintalon päätyyn näyttävän maalauksen. Teoksen aiheena ovat karakalliolaiset itse.

”Karakallio on loistava ja idyllinen paikka tällaisille vähän yhteisöllisemmälle muraalille. Teemu teki meille hyvän teosehdotuksen avoimen artistihakumme kautta ja päädyimme yksissä tuumin sijoittamaan tämän teoksen Karakallioon”, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

Tampereelta kotoisin olevan Teemu Mäenpää on ammattitaiteilija, jolla on juuret graffititaiteessa. Mäenpää valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2007. Kymmenissä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä esittäytynyt Mäenpää on kerännyt näyttelymeriittiä myös ulkomailla ja hänen töitään löytyy sekä yksityisistä että yhdistysomisteisista kokoelmista. Lisäksi Mäenpää tunnetaan useiden suurten seinämaalausten ja tilateosten tekijänä.


Teemu Mäenpää oli mukana UPEA-festivaalissa myös viime vuonna. Tämä teos syntyi yhdessä Kim Somervuoren kanssa.

Espoossa taiteillaan tälläkin hetkellä. Serbialainen taiteilija Artez aloitti viime viikonloppuna muraalin Matinkylässä osoitteessa Nelikkotie 18. Espanjalainen taiteilija Dulk maalaa kuun puolivälin jälkeen teoksen Kivenlahteen, osoitteeseen Jälkimaininki 2. Muraalien valmistumista pääset seuraamaan sosiaalisessa mediassa Facebook-sivullamme ja Instagramissa.

Karakallion teoksen toteuttamisessa ovat mukana Espoon kaupunki, Espoon Asunnot, Visit Finland, Tikkurila, Taike ja dripit.fi.

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin. Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa. Mittakaavansa vuoksi UPEA kirii jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon. Festivaalin tapahtuma-aika on 1.–24.9.2017. Lisätietoja tapahtumasta löydät Upeart ry:n verkkosivuilta.

Oikopolut

Aakkoshakemisto