10.07.2014 09:13

Tehokas kiinteistöhuolto – tyytyväiset asukkaat

Asukkaat pitävät huoltoliikkeiden toimintaa Espoon Asuntojen tärkeimpänä palveluna. Siksi Espoon Asunnot päätti ryhtyä parantamaan huollon laatua.

Laadun pisteytystä vuodesta 2013 lähtien

Espoon Asunnot on pisteyttänyt huollon laatua vuodesta 2013 lähtien. Ensin käynnistettiin kiinteistöhuollon laadun mittausjärjestelmä LATU. Sen myötä otettiin käyttöön laatupisteytys ja säännöllinen vuoropuhelu huoltoliikkeiden kanssa. Talojen siisteys ja kunto ovatkin lähteneet Espoon Asuntojen kiinteistöjohtaja Jaakko Kammosen mukaan kehittymään parempaan suuntaan.

Huoltoliikkeet keräävät laatupisteitä vuoden kerrallaan kesäkuun alusta alkaen. Pisteitä kertyy sitä enemmän, mitä paremmin huoltotyö on tehty.

Työn laatua arvioivat Espoon Asuntojen edustajat ja asukkaat. Suurin osa laatupisteistä kertyy tarkastuksista, joita huoltotyöntekijät ja työnjohto sekä Espoon Asuntojen tarkastajat ja isännöitsijät tekevät taloihin. Tarkastuksissa selviää, missä kunnossa kiinteistö on, ja pisteitä joko ropisee tai jää ropisematta.

Parhaat palkittiin

Kesäkuussa 2014 päättyneen arviointijakson aikana tarkastuksia tehtiin lähes tuhat eli joka kuukausi tarkastettiin lähes sata kiinteistöä. Arviointijakson päätteeksi asukkaat vastasivat asukastyytyväisyyskyselyyn. Kyselyn tulokset olivat linjassa tarkastusten tulosten kanssa. Se kertoo, että hyvin tehty työ on hyvin tehty työ riippumatta siitä, arvioiko sitä asukas, työntekijä vai kiinteistön omistaja.

Espoon Asuntojen kiinteistöhuollon vuositapaamisessa palkittiin ne, jotka ovat vuoden aikana edistäneet hyvää huoltotyötä parhaiten. Palkinnot saivat ne, jotka keräsivät työstään eniten LATU-laatupisteitä.

Vuoden paras huoltotyöntekijä on Rauno Nyman, jota kiitettiin huolelliseksi, taitavaksi ja asukasmyönteiseksi. Raunon työpaikka Matinkylän Huolto puolestaan palkittiin vuoden huoltoliikkeenä mm. siksi, että se kehittää jatkuvasti toimintatapojaan asukkaiden tyytyväisyyden parantamiseksi.

ISS Palvelujen Jaakko Peltolehto ja Tapiolan Lämmön Jari Pirskanen palkittiin yhtiöittensä parhaina huoltotyöntekijöinä. Vuoden huoltotyönjohtajan tittelin sai Tapiolan Lämmön Jari Wikblad.

Oikopolut

Aakkoshakemisto