03.10.2014 14:56

Vesilaskutuksen muutoksen tavoitteena taloudellisesti kestävä kehitys ja pyrkimys jarruttaa asumiskustannusten kasvua

Espoon Asunnot luopuu kustannusten säästämiseksi huoneistokohtaiseen mittaukseen perustuvasta vedenkulutuksen laskutuksesta kaikissa kiinteistöissään vuoden 2014 lopussa.

Vesimittarit ovat tulleet useissa kiinteistöissä käyttöikänsä päähän eivätkä täytä nykyisiä mittareille asetettuja vaatimuksia. Huoneistokohtaisten mittareiden uusiminen aiheuttaisi niin suuret kustannukset, että mahdollinen hyöty ei kattaisi kustannuksia. Yhtiön hallitus päättikin luopua vesimittari-investoinnista huolellisen vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen. Huoneistokohtaiset vesimittarit ovat olleet käytössä suuressa osassa Espoon Asuntojen kiinteistöjä.

Muutos ei aiheuta toimenpiteitä asukkaille. Vuoden 2014 loppuun asti vesimaksut maksetaan vesimittarillisissa asunnoissa entiseen tapaan vuokralaskun vesiennakon mukaisesti. Vuoden 2015 alusta lähtien vesimaksu sisältyy kaikkien asuntojen vuokriin, eikä erillistä vesiennakkoa enää laskuteta.

Jotta vesilaskutus kohdentuisi mahdollisimman oikeudenmukaisesti ja tarkasti vesimittareista luopumisen jälkeen, on maksuperusteeksi valittu asunnon neliömäärä. Vuokraan sisältyvä vesimaksu on keskimäärin 0,50 €/m²/kk.

Vedenkulutus on laskenut kiitettävästi Espoon Asuntojen kiinteistöissä 2010-luvulla. Myönteiseen kehitykseen ovat vaikuttaneet asukkaiden vastuullinen vedenkäyttö ja vettä säästävien kalusteiden käyttöönotto. Vastuullinen vedenkäyttö on jatkossakin yhteinen etu. Espoon Asuntojen asukkaat voivat seurata kiinteistönsä vedenkulutusta Asukassivujen kulutusseurantaraportista.

Oikopolut

Aakkoshakemisto