Uuteen kotiin

Vuokrasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen sinulle on varmasti herännyt paljon kysymyksiä, milloin saan muuttaa uuteen kotiin, mistä varaan saunavuoron tai vaikkapa autopaikan? Olemme koonneet alle tärkeitä asioita, mitkä on hyvä muuton tuoksinassa pitää mielessä.

Avainten nouto

Vuokrasopimukseesi on merkitty sopimuksen alkamispäivä. Tämä on se päivä, jolloin voit noutaa avaimet huoltoyhtiöstäsi ja muuttaa uuteen asuntoosi. Huoltoyhtiö haluaa nähdä vuokrasopimuksen ja henkilöllisyystodistuksen ennen kuin se antaa avaimet uuteen asuntoosi kuittausta vastaan. Jos allekirjoitit sähköisesti asunnon vuokrasopimuksen, näytä se huollolle matkapuhelimestasi tai tulosta vuokrasopimus mukaasi. Mikäli allekirjoitit vuokrasopimuksen asiakaspalvelupisteellämme, näytä sopimus, jonka sait mukaasi. Avaimet myös palautetaan aina huoltoyhtiöön vuokrasuhteen päättyessä.

Autopaikka ja saunavuoro

Voit varata autopaikan tai kysellä vapautuvista paikoista soittamalla asiakaspalveluumme. Jos paikkoja ei ole vapaana, voit ilmoittautua jonoon, jolloin saat autopaikan myöhemmin. Autopaikan vuokra riippuu siitä, onko kyseessä kylmä paikka, lämpötolpallinen paikka vai pysäköintihalli. Suuressa osassa kohteistamme on mahdollista hankkia latauspiste sähköautolle ja hybridiautolle.

Autopaikkasopimus tehdään päävuokralaisen kanssa. Sopimuksen tekemisen jälkeen saat huoltoyhtiöstä tarvittaessa pysäköintiluvan ja lämpötolpan tai pysäköintihallin avaimen. 

Saunavuoron voit varata avainten haun yhteydessä tai myöhemmin soittamalla huoltoyhtiöösi. Viikoittaisen saunavuoron hinta kuukaudessa on 10 euroa. Vuorot jaetaan jonotusjärjestyksessä. Saunavuoro perutaan soittamalla huoltoyhtiöön.

Sekä autopaikka että saunavuoro maksetaan vuokranmaksun yhteydessä. Kun olet saanut autopaikan tai saunavuoron, lähetämme sinulle uuden vuokranmaksuerittelyn. Kaikkien asuntojemme kuukausivuokraan sisältyy sekä laajakaista että vesi. 

Kuntokortti

Pyydämme sinua ystävällisesti arvioimaan asuntosi kuntoa kahden viikon sisällä sopimuksen alkamisesta. Käytämme kuntokorttia asunnon kunnon arvioimiseen asukkaiden vaihtuessa, joten täytäthän sen mahdollisimman huolellisesti. Täyttämällä ja palauttamalla kuntokortin varmistat, ettei sinulle koidu maksettavaa edellisen asukkaan mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

  • Jos allekirjoitit sopimuksen sähköisesti, sait sähköpostitse linkin verkossa täytettävään lomakkeeseen. Suosittelemme käyttämään sähköistä lomaketta, sillä voit liittää mukaan kuvia asunnostasi.
  • Mikäli sähköisen lomakkeen täyttö ei onnistu, voit myös vaihtoehtoisesti täyttää ja lähettää sähköpostin liitteenä saapuneen kuntokortin asiakaspalvelumme sähköpostiin osoitteeseen asiakaspalvelu@espoonasunnot.fi.

Huomioithan, että asumista haittaavista vioista tai puutteista on aina ilmoitettava erikseen huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiö ei saa tietoa vioista, jotka on ilmoitettu kuntokortissa.

Asunnon siivoaminen on poismuuttavan asukkaan vastuulla. Tee ilmoitus asiakaspalveluumme, jos asunto on siivottu puutteellisesti.

Varastotilat

Asuntoosi kuuluu varastotila ja sen numero on sama kuin asunnon.  Varastotila on pidettävä lukittuna ja lukon hankkiminen on vastuullasi. Käytäthän aina omaa varastoasi, jotta muuttotilanteissa ei synny ongelmia. Ota yhteys huoltoyhtiöön, jos varastoon on jäänyt edellisen asukkaan tavaroita.

Varastossa voit säilyttää kaikenlaista kodin irtaimistoa. Ethän kuitenkaan säilytä siellä palavia nesteitä, sillä se on paloturvallisuuden vuoksi kielletty. Samasta syystä tavaroiden säilyttäminen kellarikäytävillä, rapuissa tai porrashuoneissa ei ole sallittua.

Muuttajan muistilista

Muuton tuoksinassa moni tärkeä asia unohtuu helposti. Olemme koonneet muuttajan avuksi kätevän tarkistuslistan.

Pysäköinti

Autopaikan vuokra riippuu siitä, onko kyseessä kylmä paikka, lämpötolppapaikka vai pysäköintihalli. Autopaikan vuokra maksetaan asunnon vuokranmaksun yhteydessä. 

Sauna

Jos kiinteistölläsi on yhteinen sauna, saunavuoron voi varata huoltoyhtiöstä. Lenkkisauna on tarkoitettu kaikkien käyttöön. 

Varastotilat

Useimmissa taloissa on asukkaille yhteiset säilytystilat urheilu- ja ulkoiluvälineille sekä lukolliset irtaimistovarastot asukkaiden omille tavaroille.