Asuntoon muuttaminen

Muuttopäivä

Sisäänmuuttopäivä on vuokrasuhteen alkamispäivä.

Siisteys

Poismuuttavan asukkaan kuuluu siivota asunto. Jos asunto on puutteellisesti siivottu, ota yhteyttä isännöitsijääsi.

Autopaikat ja saunavuorot

Huoltoyhtiö jakaa saunavuorot jonotusjärjestyksessä ja autopaikkoja voit tiedustella asiakaspalvelustamme. Ne eivät siirry automaattisesti edelliseltä asukkaalta. Autopaikkojen ja saunavuorojen käyttökorvaukset peritään vuokranmaksun yhteydessä. Kun olet saanut uuden saunavuoron tai autopaikan, sinulle lähetetään myös uusi vuokranmaksuerittely.

Avaimet

Huoltoyhtiö haluaa nähdä vuokrasopimuksen ja henkilöllisyystodistuksen ennen kuin se antaa avaimet uuteen asuntoosi kuittausta vastaan. Jos allekirjoitit sähköisesti asunnon vuokrasopimuksen, näytä se huollolle matkapuhelimestasi tai tulosta vuokrasopimus mukaasi. Mikäli allekirjoitit vuokrasopimuksen asiakaspalvelupisteellämme, näytä sopimus, jonka sait mukaasi. Avaimet myös palautetaan aina huoltoyhtiöön vuokrasuhteen päättyessä.

Huoltoyhtiön tehtävänä on pitää kirjaa asunnon avaimista. Jos asukas ei palauta vuokrasuhteen päättyessä kaikkia asunnon avaimia, asunnon lukot sarjoitetaan uudestaan viimeistään vuokrasuhteen päättyessä poismuuttavan asukkaan laskuun. Sarjoittamisella varmistetaan, että ainoastaan asunnon haltijalla on hallussaan kaikki asunnon avaimet. Kaikille asunnossa asuville kannattaa muistuttaa huolellisuudesta avainten käsittelyssä.

Kotivakuutus

Ilmoita asumisessasi tapahtuneet muutokset vakuutusyhtiöösi ja varmista kotivakuutuksesi voimassaolo.

Muuttoilmoitukset

Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon ja/tai postiin sekä uuden asuntosi huoltoyhtiöön viimeistään viikon kuluttua muuttopäivästä. Muuttoilmoituksen voi tehdä joko internetissä, puhelimitse tai postissa. Kun olet tehnyt virallisen muuttoilmoituksen, postisi kääntyy vanhasta osoitteesta maksutta uuteen osoitteeseesi yhden kuukauden ajan. Lisäksi esimerkiksi pankit saavat uuden osoitteesi automaattisesti.

Ilmoittamalla huoltoyhtiöön asuntoon muuttavat henkilöt varmistat, että ilmoittamasi tiedot siirtyvät postilaatikkoon ja nimitauluun. Huoltoyhtiö aukaisee asunnon oven vain huoneistossa asuvalle ja talonkirjaan merkityille henkilölle.

Muista ilmoittaa uusi osoitteesi sukulaisille ja ystävillesi. Postista saat tähän tarkoitukseen sopivia maksuttomia osoitteenmuutoskortteja.

Sähkö- ja Internetsopimukset

Tee sähkösopimus energian myyjän kanssa ja Internetsopimus internetoperaattorin kanssa. Sopimukset kannattaa tehdä jo pari viikkoa ennen muuttopäivää.

Varasto

Asuntoon kuuluva ja yhteisissä tiloissa sijaitseva varastotila on pidettävä aina lukittuna. Varastotilan numero on sama kuin asunnon numero. Varastoja ei saa vaihtaa keskenään. Lukon hankkiminen on asukkaan oma tehtävä. Jos edellisen asukkaan jäljiltä jäänyt tavaraa varastoon, ota yhteys huoltoyhtiöön.

Irtaimistovarasto on tavalliselle koti-irtaimistolle, mutta esimerkiksi palavien nesteiden säilyttäminen on paloturvallisuuden vuoksi kielletty. Kellarikäytävät, raput ja porrashuoneet on yleisen turvallisuuden vuoksi pidettävä aina tyhjinä.

Fortum SmartLiving -palvelu

Kiinteistöissämme on käytössä Fortum SmartLiving lämmityksen optimointi -palvelu, jonka avulla parannetaan energiatehokkuutta ja sisäilman laatua, varmistetaan asuntojen lämpötilojen tasaisuus ja vähennetään lämmityskustannuksia. Asukkaalle tarkoitetun palvelun kautta voit seurata esimerkiksi kotisi lämpötila- ja ilmankosteustietoja.

Fortum SmartLiving -palvelun käyttöohje

Asuinalueen palvelut

Uuteen kotiin muuttaessa muuttuu myös usein asuinympäristö. Oman kotikunnan nettisivut ovat hyvä tietolähde alueen palveluihin tutustumiseen. Hyviä vinkkejä saat myös talotoimikunnan jäseniltä tai ystävällisiltä naapureiltasi.