Bild
kuvassa rakennustyömaa, jolla on iso nostokurki.

Byggherreverksamhet och fastighetsutveckling

Vi bidrar till stadens utveckling genom att bygga bostäder enligt behoven i Esbo som håller på att urbaniseras och växa invånarmässigt.

Vi bidrar till stadens utveckling genom att bygga bostäder enligt behoven i Esbo som håller på att urbaniseras och växa invånarmässigt.

Som ägare definierar Esbo stad våra mål för bostadsproduktionen. 2019 var målet att börja byggandet av 400 bostäder, vilket överskreds med 39 bostäder. Samma mål har satts upp för 2020.

För närvarande vill man bygga täta kvarter för att skapa nya bostadsområden och förtäta gamla stadsdelscentrum. På så vis främjar vi även kompletteringsbyggandet som tillgodoser behovet av en effektiv och tät stadsbyggnad.

Vi vill förbättra den bostadsmiljö som är under byggande genom att delta i planeringen av området i ett tidigt skede. Vi har ett nära samarbete med Esbo stad vid markförvärv och planläggning.

Förutom nybyggandet investerar vi också i ombyggnader. För oss är ett hållbart underhåll, energieffektivitet och ökad boendekomfort hos vårt fastighetsbestånd viktiga.

Vi strävar efter att använda lokala aktörer i våra projekt för att se till att så många Esbobor som möjligt drar nytta av våra investeringar.

Anskaffningen av tomter kräver att vi arbetar kontinuerligt för att kunna nå våra årliga produktionsmål.