Tuholaistorjunta

Tuholaistorjunnassa nopea toiminta on valttia ja Espoon Asunnot toimii aktiivisesti yhteistyössä asukkaidensa kanssa tuholaisten torjumiseksi. Asukkaiden havainnot ovat kuitenkin lähes ainoa keino päästä tuholaisten jäljille.

  • Jos huomaat tai epäilet kotonasi olevan tuholaisia (esim. lutikoita), ilmoita havainnostasi tai epäilystäsi välittömästi huoltoyhtiöön.
  • Ilmoituksen jälkeen huoltoyhtiön tai tuholaistorjuntayrityksen edustaja on yhteydessä asukkaaseen sopiakseen toimenpiteistä, joilla asunnossa löytyvä tuholaislaji saadaan tunnistettua. Tämän jälkeen sovitaan asukkaan kanssa torjuntatyön aloitusajankohta.
  • Tuholaistorjuntayritys arvioi, miten laaja torjuntatyö on tarpeellinen ja suorittaa torjunnan sen mukaisesti.

Onnistunut, ammattilaisen tekemä tuholaistorjunta on ainoa keino useimmista tuholaisista, kuten lutikoista eroon pääsemiseksi. Torjunnan onnistumiseksi on erittäin tärkeää, että asukas noudattaa tuholaistorjuntayritykseltä saamiaan toimintaohjeita.

Lutikkatapauksissa myrkytyksiä joudutaan tekemään viikkojen aikana useampia kertoja – torjuntakertoja on pääsääntöisesti kolme, noin kolmen viikon välein. Myrkytyksen onnistumiseksi on erittäin tärkeää, että myrkytys päästään suorittamaan kaikissa asunnoissa samanaikaisesti.Asukkaan on poistuttava asunnosta lemmikkeineen aina myrkytyksen ajaksi, mutta asuntoon voi palata pääsääntöisesti kahden tunnin kuluttua myrkytyksestä. Vuokralainen voi kuitenkin asua huoneistossa tänä aikana.

Myrkytysten lisäksi otetaan tarvittaessa käyttöön pakastuskontit, joissa saastuneista tavaroista ja huonekaluista voidaan tuhota luteita. Toisinaan saastuneet huonekalut joudutaan kuitenkin poistamaan käytöstä.

Älä yritä itse myrkyttää lutikoita vaan torjuntakäsittelyn tekee aina tuholaistorjuntaan erikoistunut ammattilainen.

Ennaltaehkäisy

Aina ei pystytä selvittämään mistä tuholaiset, esimerkiksi lutikat ovat peräisin. Tuholaiset voivatkin levitä talon rakenteissa huoneistosta toiseen. Kotiin niitä voi kulkeutua myös elintarvikkeiden, huonekalujen, vaatteiden tai vaikka matkalaukun mukana lomamatkalta. Tuholaisessa varhaisessa havaitsemisessa hyvällä hygienialla ja siisteydellä on kuitenkin suuri merkitys.

Espoon Asunnot vastaa tuholaistorjunnan kustannuksista kiinteistöissään. Mikäli asukas kuitenkin laiminlyö tuholaistorjuntayrityksen antamia ohjeita tai estää ohjeiden vastaisella toiminnallaan torjunnan toteuttamisen, voidaan tästä laskuttaa asukasta. Vuokralainen vastaa myös mahdollisesti hävitettävän irtaimiston uudelleen hankinnasta.

Torjuntakäsittely

Kodin tuholaisia