08.04.2020 16:32

Espoon Asunnot pyrkii auttamaan liiketilavuokralaisiaan haastavassa tilanteessa

Länsiväylän verkkosivuilla uutisoitiin tiistaina 7.4., ettei Espoon Asuntojen toimia liiketilavuokralaistensa tilanteen helpottamiseksi voi pitää riittävinä. Jotta liiketilavuokralaisillemme ei jäisi sellaista mielikuvaa, ettei apua ole tarjolla, viestimme nyt, millaisiin toimiin Espoon Asunnot on vuokranantajana ryhtynyt.

Espoon Asunnoilla on runsaat sata liiketilavuokralaista. Heistä moni toimii sellaisilla aloilla, joihin koronasta aiheutunut poikkeustilanne on vaikuttanut merkittävällä tavalla. Siksi yhtiön hallitus teki 26.3. päätöksen, joka mahdollisti vuokrahyvitysten myöntämisen liiketiloissamme toimiville yrittäjille.

Ensimmäinen päätös vuokrahyvityksestä tehtiin 31.3. Olimme ehtineet jo saada muutamia yhteydenottoja yrittäjiltä, mutta tavoittaaksemme mahdollisimman monet liiketilaa vuokraavista, julkaisimme verkkosivuillamme yhteydenottokehotuksen. Sen lisäksi ryhdyimme itse soittamaan liiketilavuokralaisillemme 1.4.

Puhelinkeskustelussa on tiedusteltu vuokralaistemme tilannetta ja kerrottu mahdollisuudesta tilapäisiin vuokranalennuksiin ja -hyvityksiin. Vuokrahyvityspäätöstä varten liiketilaa vuokraavalta on pyydetty lyhyttä kuvausta koronan vaikutuksesta yrityksen liiketoimintaan. Pidämme oikeudenmukaisempana, että kohdennamme isommat vuokrahelpotukset niille, jotka eniten apua tarvitsevat. Siksi täyttä hyvitystä ei ole automaattisesti annettu kaikille yrityksille toimialasta ja koronan aiheuttamasta haitasta riippumatta.

Toistaiseksi hyvityksiä on annettu huhti- ja toukokuun vuokrista, mutta seuraamme tilannetta aktiivisesti ja reagoimme sen mukaisesti.

Oikopolut

Aakkoshakemisto