13.12.2019 16:08

Keittiöremontti kahdessa päivässä? Se on tavoite.

Asokodit, Espoon Asunnot ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (Hoas) yhdistivät voimansa Parempi korjausrakentaminen -hankkeessa.

Vuonna 2018 käynnistyneessä hankkeessa kiinteistönomistajat kehittivät uuden toimintamallin korjausrakentamiseen yhdessä alan toimijoiden kanssa. PBI Research Instituten kuratoiman hankkeen rahoitus saatiin Business Finlandilta.

– Monia kiinteistönomistajia yhdistää tarve löytää ja kehittää malleja, joilla heidän kiinteistökantojensa korjauksia voidaan suorittaa nykyistä korkeammalla tuottavuudella. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että korjaukset suoritetaan nopeammalla aikataululla sekä laadukkaasti ja asukaskeskeisesti. Kiinteistönomistajat voivat yhdessä edesauttaa rakentamisen muutosta parempaan suuntaan luomalla kysynnän uusille toimintamalleille, kertoo PBI Research Instituten Joakim Sjöblom.

Espoon Asuntojen ensimmäinen uudella mallilla tehty remontti on juuri saatu päätökseen, ja Soukankaari 4:n asukkaat ovat päässeet asettamaan astiat paikoilleen uusituissa keittiöissään. Jos keittiöremontin läpivientiin vielä tämän vuoden alussa varattiin kymmenen työpäivää, niin uudella toimintamallilla remonttiin käytetty aika saatiin puristettua keskimäärin viiteen päivään. Tulevaisuuden tavoite on vieläkin kovempi: keittiöremontti kahdessa päivässä.

– Pilottikohde onnistui aikataulullisesti ja laadullisesti hyvin, myös asukkaat olivat erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Tärkein anti oli kuitenkin käytännön kokemus. Se antoi meille arvokasta tietoa niistä osa-alueista, joita meidän on tarpeen vielä työstää, jotta me ja asukkaat saamme kaiken hyödyn irti uudesta toimintamallista. Jo pilotti oli siinä määrin lupaava, että näemme hyvät mahdollisuudet laajentaa uusi toimintamalli muihinkin remontteihin keittiön lisäksi, sanoo isännöintijohtaja Aki Moilanen.

Lisää aiheesta seuraavassa Kodikkaasti. -lehdessä, joka ilmestyy maaliskuussa 2020.

Oikopolut

Aakkoshakemisto