30.06.2020 13:41

Niittykumpuun lisää kohtuuhintaisia koteja

Niittykumpu kasvaa alueena niin tiivistyen kuin laajentuen. Metrolinjan ansiosta kulkuyhteydet kaikkialle pääkaupunkiseutua ovat hyvät, kauppakeskus Niitty
palveluineen on lähellä ja sijainti luonnon ja urheilumahdollisuuksien tuntumassa tuovat oivalliset erityispiireteensä alueelle.

Nyt Niittykumpuun tulee lisää uusia asuntoja, kun Lujatalon toimesta alueelle nousee viisi erillistä kerrostaloyhtiötä ja näitä palveleva pysäköintihalli. Hankkeen urakkasumma on 41 miljoonaa euroa ja asuntoja tulee kaikkiaan 195. Niistä 76 on Espoon Asuntojen kohtuuhintaisia koteja, jotka sijoittuvat osoitteisiin Nuttukuja 4 ja Nuttukluja 10. Ne täydentävät erinomaisesti Espoon Asuntojen Niittykummussa jo olevaa uudiskohdekantaa. Espoon Asuntojen urakoiden arvo on yhteensä n. 18 M€.

- Lujatalo on urakoinut meille useita kohteita ja tällaisessa tiiviissä kaupunkikorttelissa teemme mielellämme yhteistyötä tutun kumppanin kanssa. Nuttukujan kohteet sijaitsevat yhdellä Espoon tämän hetken nopeimmin kehittyvällä alueella ja Espoon Asunnoille tärkeän tavoitteen mukaisesti hyvien kulkuyhteyksien varrella monipuolisen palvelutarjonnan ääressä, sanoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Espoon Asuntojen lisäksi Lujatalo rakentaa kolme kerrostaloyhtiötä eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle. Niihin tulee yhteensä 119 asuntoa. Lähialueelle on tulossa edellä mainittujen lisäksi Lujatalon omaa tuotantoa. Merituulentien vastakkaiselle puolelle rakennetaan kaksi kerrostaloa, joihin valmistuu yhteensä noin 138 Lujakoti-asuntoa sekä pihakannen alle rakennettava pysäköintilaitos.

Espoon Asiuntojen ja Veritaksen kerrostaloista koostuvan kohteen rakentaminen alkaa kesä-heinäkuussa 2020, ja se on valmis vuoden 2022 loppuun mennessä. Lujakotihankkeen rakentaminen alkaa puolestaan loppuvuodesta 2020.

Oikopolut

Aakkoshakemisto