31.10.2019 10:51

Tillinmäkeen rakennetaan uusia koteja

Espoon Asunnot Oy ja Rakennuspetäjä Oy ovat allekirjoittaneet 28.10.2019 urakkasopimuksen kolmen pienkerrostalon rakentamisesta Tillinmäkeen.Vesipirtintie 2:een keväällä 2021 nousevat talot tarjoavat valmistuttuaan kohtuuhintaisen kodin 43 perheelle.

”Vesipirtintielle rakennettava uudiskohde täydentää Saunalahden-Tillinmäen alueella jo toteutettuja asuntokohteita. Kivenlahden tulevalle metroasemalle matkaa on vajaa kolme kilometriä ja espoolaisille tärkeä luonto on lähellä, sillä kohde sijaitsee Espoon keskuspuiston välittömässä läheisyydessä.”, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Vesipirtintielle valmistuvassa kerrostalokohteessa on yhteensä kolme nelikerroksista rakennusta. Asuntojen koot vaihtelevat 38-neliöisestä kaksiosta 81-neliöiseen perheasuntoon. Asuntojen keskipinta-ala on 51,4 neliötä.

”Urakkakilpailun voittanut Rakennuspetäjä on toteuttanut Espoon Asunnoille jo useita asuntokohteita, joten yhteistyö on entuudestaan tuttua”, sanoo Pirjo Räihä.

Vesipirtintie on Espoon Asunnoille lähes 9 miljoonan euron arvoinen investointi. Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Väestöennusteiden mukaan suurin kasvukeskus on tulevaisuudessakin pääkaupunkiseutu. Kohtuuhintaisten asuntojen kysyntä on tästä syystä jatkuvasti suurta, ja tähän tarpeeseen Espoon Asunnot pyrkii vastaamaan aloittamalla vuosittain keskimäärin 400 uuden asunnon rakennuttamisen.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Arcadia Oy

Oikopolut

Aakkoshakemisto