04.10.2019 11:23

Vuoden 2020 keskimääräinen vuokrankorotus erittäin maltillinen

Espoon Asuntojen hallitus on vahvistanut vuokrat vuodelle 2020. Omakustannusperiaatteella laaditun talousarvion perusteella vuokrat nousevat ensi vuoden alussa keskimäärin 0,8 prosenttia.

Maltillisen vuokrankorotuksen mahdollistaa muun muassa matalana säilynyt korkotaso. Samaan aikaan ylläpidon kustannusten nousu, lisääntyneet korjaustarpeet ja korjauskustannusten kasvu ovat syitä siihen, että tarve maltilliselle vuokrankorotukselle on olemassa.

- 151 kiinteistön osalta korotustarvetta ei ole ensi vuonna lainkaan. Lisäksi 86 kiinteistön vuokrankorotus on alle yksi prosenttia ja 63:n yli yhden prosentin niin, että enimmillään vuokra nousee kolme prosenttia, kertoo isännöintijohtaja Aki Moilanen.

Asukkaille tullaan lähettämään vuokranmaksukirjeet lokakuun aikana. Niistä käy ilmi kiinteistökohtainen vuokransuuruus ensi vuoden osalta.

Espoon Asunnot noudattaa vuokranmäärityksessään kahta periaatetta, omakustanteisuutta ja kohtuuhintaisuutta.

- Se tarkoittaa, että vuokra perustuu todellisiin kiinteistöjen käyttö-, ylläpito- ja rahoituskustannuksiin. Lisäksi keräämme vuokrassa rahaa lainojen maksamiseen sekä peruskorjausten että uusien asuntojen rakentamiseen omin varoin.

Tavoitteena on säilyttää vuokrankorotukset tasaisina ja maltillisina myös tulevaisuudessa ja huolehtia siitä, että Espoossakin on kohtuuhintaisia asuntoja asuttavaksi.

- Ensi vuonna asukkaamme maksavat asumisestaan noin 27 prosenttia Espoon yleistä vuokratasoa alhaisempaa vuokraa. Sen mahdollistaa tavoitteellinen, tuloksellinen ja kustannustehokas toimintatapamme.

Lisätietoja voit kysyä oma asuinkiinteistösi isännöitsijältä.

Oikopolut

Aakkoshakemisto