Hallituksen asukasjäsenten valinta

Asukkaiden kokoukset asettivat ehdokkaansa Espoon Asuntojen hallituksen asukasjäseneksi tammikuun 2021 puolivälissä. Niihin vaaliehdokkaisiin, jotka ovat antaneet esittelyyn verkossa suostumuksensa, voi nyt tutustua tällä sivulla. 

Espoon Asuntojen hallituksessa asukkaita edustaa kaksi asukasjäsentä, jotka valitaan neljän vuoden välein. Hallituksen asukasjäsenten valinta käynnistyi asukkaiden kokouksissa, jotka järjestettiin 1.11.–15.12.2020.

Asukkaiden kokouksissa ehdokasta sai äänestää ja ehdokkaaksi sai itse asettua jokainen täysi-ikäinen ja vakituisesti Espoon Asunnoilla asuva henkilö. Äänestystuloksen perusteella asukkaiden kokoukset valitsivat kukin yhden ehdokkaan piirineuvoston vaalikokoukseen. 

Asukkaiden kokousten valitsemat henkilöt ovat vaaliehdokkaina piirineuvostojen vaalikokouksissa. Piirineuvostoja on yhdeksän, ja niiden jäseniä ovat asukastoimikuntien puheenjohtajat. Vaalikokoukset järjestetään 24.5.2021. Ajankohtaa on siirretty myöhäisemmäksi koronatilanteen vuoksi. Piirineuvoston puheenjohtajat kutsuvat kokoukset koolle. Oikeutettuja äänestämään kokouksissa ovat kaikki vuodelle 2021 valitut asukastoimikuntien puheenjohtajat ja yhteyshenkilöt, jotka valittiin asukkaiden kokouksissa 1.11.–15.12.2020 välisenä aikana.

Piirineuvostojen vaalikokousten tulosten perusteella Ahjo nimeää kaksi varsinaista asukasjäsentä ja heille kaksi henkilökohtaista varajäsentä ehdokkaaksi Espoon Asuntojen hallitukseen. Lopullisen valinnan tekee Espoon Asuntojen yhtiökokous.
 

Ehdokkaiden kuvat ja esittelyt näet klikkaamalla ehdokkaan nimeä listassa.

Vaaliehdokkaat 2021

2. Seppo Huhta

Asukasvaalit 2021 Seppo Huhta

Olen Seppo Huhta Espoon Asuntojen Matinkylässä sijaitsevan Markkinakadun asukas ja asukastoimikunnan jäsen. Opiskeluaikana olin myös asuntolani asukastoimikunnan puheenjohtaja. Olen myös ollut Espoon Asuntojen asioita käsittelevän Konsernijaoston jäsen. Olen myös ollut Espoon kaupunginhallituksen jäsen. Olen myös ollut Espoon valtuuston ja mm. sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Olen nykyään Extrauutisten päätoimittaja. Minulla on neljä lasta, joista kolme teiniä.

Puh. 040 516 4354

3. Yrjö Lyytinen

Asukasvaalit 2021 Yrjö Lyytinen

Olen yrittäjätaustainen asukastoimija. Hallitusjäsenyys alkoi jo ennen Espoon fuusioita jatkuen alueyhtiön, kokonaisfuusioyhtiön Espoonkruunun ja nimenvaihdon jälkeen Espoon Asuntojen hallituksissa lähes yhtäjaksoisesti. Monimuotoisen Teidän tukenne ansiosta, arvoisat äänestäjät, nöyrä kiitos siitä. Yhteistyö, yhdenvertaisuus ja tinkimätön oikeudenmukaisuus periaatteilleni toivoisin käyttöä valittuna asukasjäsenenä myös tulevassa Espoon Asuntojen hallituksessa. "Asukkaana asukkaiden puolesta "

Puh. 040 754 6788
Sähköposti: yrjo.lyytinen@gmail.com

4. Markus Hirvasjärvi

Asukasvaalit 2021 Markus HIrvasjärvi

Olen 31-vuotias automaatiotekniikan insinööri (AMK) sekä diplomi-insinööri ja asun Kuitinmäessä vaimoni ja yksivuotiaan lapseni kanssa. Sukujuureni ovat Etelä-Savosta. Olen aiemmin asunut Itä- ja Pohjois-Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella ja kokenut kerrostaloja tietääkseni mikä on normaalia ja mikä ei. Olen koti-ihminen, video- ja lautapelaaja ja ahkera saunoja. Olen ollut yhdistyksissä luottamustehtävissä. Jos minut valitaan, aion edistää lämpimiä asuntoja ja sähköautojen latauspaikkoja.

6. Pirkko Saarnio

Asukasvaalit 2021 Pirkko Saarnio

Hei, olen Pirkko eläkeläinen Matinkylästä. Olen toiminut Espoon Asuntojen hallituksen asukasjäsenenä jo kaiken kaikkiaan lähes kahdeksan vuotta. Vuosien saatossa olen ollut hyvin aktiivinen erilaisissa tehtävissä kuten asukastoimikunnan- ja piirineuvoston puheenjohtajana sekä Ahjon jäsenenä alusta lähtien. Olen jatkuvasti kehittänyt tietoja sekä kouluttautunut Kho- Kunnalliseksi hallitusosaajaksi. "Tasokkaan ja kohtuuhintaisten vuokra-asumisen puolesta!"

Sähköposti: pirkko.saarnio95@gmail.com

7. Leena Alanen

Asukasvaalit 2021 Leena Alanen

Koulutus: Ylioppilas, Hortonomi AMK Työura: Vihersisustaja ja toiminnanjohtaja. Lastenhoitaja. Pitkä kokemus luottamustehtävistä, kunnallisvaaliehdokkaana kolme kertaa. Nyt Helsingin kesäyliopisto säätiön hallituksen varajäsen ja Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen hallituksen varsinainen jäsen. Kiinnostaa päästä työskentelemään  ja tekemään päätöksiä Espoon Asunnot Oy: n hallitukseen asukkaiden näkökulmasta katsoen ja myös asukasviihtyvyyteen panostaen . Olen asunut Espoossa vuodesta 1981.

Facebook: https://www.facebook.com/leena.alanen.50
Twitter: @leenapia

8. Mia Syysnummi

Asukasvaalit 2021 Mia Syysnummi

Energinen kolmen teinin äiti. Intohimona järjestötyö. Toiminnanjohtajana Lastenliitossa. Halu rakentaa yhteisöllisyyttä sekä kehittää asukkaiden asumismukavuutta ja turvallisuutta. Positiivisella mutta napakalla otteella toimeen tarttuva ja aikaansaava. Innolla matkalla hallitukseen edistämään yhteisiä asioita. ”Yhteisöllisellä ja positiivisella otteella kohti yhteistä hyvää.”

9. Anna-Liisa Kivinen

Asukasvaalit 2021 Anna-Liisa Kivinen

Olen varhaiskasvatuksen opettaja, eläkkeellä. Olen toiminut aiemmassa taloyhtiössä asukastoimikunnassa puheenjohtajana sekä sihteerinä. Nyt Maakirjantiellä olen talon perustamisesta v.2012 lähtien ollut asukastoimikunnan jäsenenä ja ympäristövastaavana.

10. Martti Matinsalo

Asukasvaalit 2021 Martti Matinsalo

Olen eläkkeellä oleva dipl.ins. Työelämässä ollessani minulle karttui kokemusta tuotannon johtotehtävistä sekä markkinoinnista. Olen toiminut myös kahden yrityksen toimitusjohtajana sekä kolmen yrityksen hallituksessa (yritysten koot 40-450 henkilöä). Nyt minulla on sekä halua että aikaa alkaa työskentelemään Espoon Asuntojen hallituksessa.

11. Nea Fagerroth

Asukasvaalit 2021 Nea Fagerroth

Yhteishallintoon perustuen haluan, että meidän asukkaiden ääni kuuluu myös hallituksessa. Tästä olen pitänyt myös huolen olemalla yksi hallituksen aktiivisimmista jäsenistä. Uskon yhteistyöhön ja asialliseen vaikuttamiseen. Laaja-alainen ymmärrys yritystoiminnan osa-alueista on ollut eduksi. Olen vahvasti tuonut asukasnäkökulmaa esille ja sitä kautta lisännyt koko hallituksen asukaslähtöisempää tulokulmaa. Uskon olleeni luottamuksenne arvoinen ja mielelläni jatkaisin yhteisten etujemme ajamista.

Sähköposti: nfagerroth@gmail.com

12. Seppo Naukkarinen

Asukasvaalit 2021 Seppo Naukkarinen

Eläkkeellä. Olen toiminut Pyyntitie 2: taloyhtiön Puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien. Puheenjohtajuutta ennen toiminut Pyyntitie 2:n taloyhtiön sihteerinä. Olen Suomen kansallisoopperan hallintoneuvoston varajäsen. Mahdollisena asukasjäsenenä tulen seuraamaan taloutta, sekä tekemään ehdotuksia kaikkien taloyhtiöiden tarpeet huomioon ottaen ja ajamaan taloyhtiöiden etuja.

Sähköposti: naukkis46@gmail.com

13. Eija Pirinen

Asukasvaalit 2021 Eija Pirinen

Olen pitkäaikainen Espoon Asuntojen asukas ja seurannut Espoon kehitystä noin 25 vuoden ajan. Olen maltillinen ja uskon yhteistyöhön. Perehdyn asioihin hyvin ja hoidan minulle annetut työt luotettavasti. Haluan olla mukana tuomassa asukkaan näkökulmaa päätöksentekoon. Olen myös kuntavaaliehdokas perussuomalaisten listalta. Koulutukseltani olen filosofian maisteri.

Sähköposti: taallaollaan@rokki.net
Facebook: https://www.facebook.com

14. Ari Herttuainen

Asukasvaalit 2021 Ari Herttuainen

Olen toiminut 30 vuotta luottamustehtävissä Espoon asuntojen taloyhtiössä. Minusta on sanottu, että saan kaikki asiat toimimaan ja väsymättömällä puurtamisella olen saanut aikaan huikeita säästöjä Espoon asunnoille. Jos tulen valituksi niin lupaan valjastaa tämän osaamiseni koko Espoon asuntojen hyväksi. Säästämällä turhista menoista, voidaan lisätä asuinmukavuutta ja panostaa yhteisöön. Lupaan, että tulen tiedottamaan teitä kaikkia käsiteltävistä asioista ja osallistan teitä päätöksen tekoon.

15. Mia Saarelma

Asukasvaalit 2021 Mia Saarelma

Asukkaat ovat oman asumisensa asiantuntijoita. Tavoitteena on asukkaiden kuunteleminen, kehitysehdotusten huomioiminen ja rakentava ilmapiiri. Asukasedustajien tulee saada riittävästi tietoa ja tukea toimintaan. Asioiden tulee edetä kerralla valmiiksi.
Rohkeutta, avoimuutta ja hyviä päätöksiä asukkaiden etu huomioiden. Vuokra ei saa nousta nopeammin kuin eläkkeet, tuet ja palkat. Vesimittarilaskutus takaisin. Markkinavuokra pois. Lämpimät asunnot!
Mikä on sinulle tärkeää? Soita 050 516 8069 / mia

Kotisivut: mia.ehdolla.fi
Sähköposti: mia.saarelma@gmail.com