Asuntohakemuksen käsittely

Asuntohakemuksen jättäminen

Asuntohakemus täytetään sähköisenä kotisivuillamme. Jos et pysty täyttämään hakemusta sähköisesti, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Asuntohakemuksessa voit määritellä sinua kiinnostavat asuinalueet ja asuntoa koskevat toiveet.

Hakemuksessa on oltava kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Hakijana voit olla vain yhdessä hakemuksessa kerrallaan.

Tarjoamme asuntoa hakemuksessa olevien tietojen perusteella, joten täytäthän asuntohakemuslomakkeen huolellisesti. Ilmoita yhteystietosi asuntohakemuksessa ja mikäli ne muuttuvat, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta. Sähköisesti tehty hakemus on mukana valinnoissa jo hakemuksen jättöpäivänä, paperisena tehty hakemus kahden viikon kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta.

Hakemuksen käsittely

Asukasvalinnat perustuvat tarveharkintaan. Etusijalle asukasvalinnoissa asetetaan kiireellisimmässä asunnon tarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat. Asuntohakemuksen käsittelijät luokittelevat hakemuksen kiireellisyysluokan ja tarkastavat asiakkaiden luottotiedot.

Hakijan, jolla näkyy luottotiedoissa vuokravelkoja, tulee omatoimisesti toimittaa vuokranantajan- tai perintätoimiston todistus maksetuista vuokraveloista (tai muun luotettavan tahon kanssa tehdyn maksusuunnitelman velkojen hoitamiseksi sekä kuitteja jo maksetuista eristä) mahdollisimman pian hakemuksen jättämisen jälkeen. Ehdollista tarjousta ei ole mahdollista saada, jos todistusta ei ole toimitettu etukäteen.

Sopivan asunnon löytyminen

Kun sinulle sopiva asunto löytyy, saatamme tavoitella sinua puhelimitse kysyäksemme onko asunnonhakusi yhä ajankohtainen. Puhelu tulee tuntemattomasta numerosta. Varsinaisen asuntotarjouksen saat joko sähköpostilla tai kirjeitse antamaasi osoitteeseen. Tarjouksessa pyydämme tarvittavat liitteet sekä annamme asunnon näyttäjän tiedot.

Asuntoon tutustuminen

Sinulla on oikeus tutustua asuntoon ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista (poikkeuksena uudet tai perusparannuksesta valmistuvat talot, joihin ei pääse tutustumaan rakennusvaiheessa). Toivommekin, että käyt tutustumassa asuntoon heti ehdollisen asuntotarjouksen saatuasi. Mikäli et ota sinulle tarjottua asuntoa vastaan, emme voi taata, että saat uuden asuntotarjouksen.

Liitteiden toimittaminen

Jos olet kiinnostunut sinulle varatusta asunnosta, toimita pyydetyt liitteet Espoon Asunnot Oy:n asiakaspalveluun kolmen arkipäivän kuluessa. Tämän jälkeen lähetämme sinulle tarjouksen vahvistuksen vakuudenmaksutietoineen.

Mikäli emme saa pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, ehdollinen asuntotarjous perutaan.

Vuokrasopimus

Kun olet maksanut vakuuden, voit tehdä vuokrasopimuksen asiakaspalvelussamme. Sopimusta allekirjoitettaessa sopimusosapuolten on oltava läsnä ja heidän on todistettava henkilöllisyytensä.