Asunnon hakeminen

Voit hakea Espoon Asuntojen vuokra-asuntoa täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen.

Sähköinen hakemuslomake

Jos käytössäsi ei ole omaa tietokonetta, voit käyttää asiakaspalvelumme tiloissa olevaa tietokonetta. Asiakaspalvelussamme on mahdollista täyttää myös paperinen hakulomake, ja tarvittaessa toimitamme sinulle paperisen hakulomakkeen postitse.

Asuntohakemuksessa voit määritellä sinua kiinnostavat asuinalueet ja asuntoa koskevat toiveet. Tarjoamme asuntoa hakemuksessa olevien tietojen ja toiveiden perusteella, joten täytäthän hakemuksen huolellisesti.

Mitä väljemmät toivomukset sinulla on, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on tarjota sinulle asuntoa. Ilmoita hakemuksessa vain sellaiset alueet, joilta olet valmis vastaanottamaan asunnon.

Täytä hakemukseen kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Hakijana voit olla vain yhdessä hakemuksessa kerrallaan. Muistathan ilmoittaa yhteystietosi asuntohakemuksessa, ja jos ne muuttuvat, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta. Sähköisesti tehty hakemus on mukana valinnoissa jo hakemuksen jättöpäivänä, paperisena tehty hakemus kahden viikon kuluessa sen vastaanottamisesta.

Huomioithan, että käynti tai soitto asiakaspalveluumme ei nopeuta mahdollista asunnon saantia. Palvelemme kaikkia asiakkaitamme tasapuolisesti ja huomioimme asukasvalintoja tehdessämme myös ne hakijat, joilla ei ole mahdollisuutta ottaa meihin yhteyttä.

Asiakaspalvelumme neuvoo kaikissa asunnon hakuun ja asuntohakemukseen liittyvissä asioissa.

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Tarkistamme seuraavat tiedot asuntohakemuksen jättäneiltä:

Väestötiedot

Tarkistamme jokaisen asunnon hakijan väestötiedoissa näkyvät osoitetiedot ennen kuin teemme asuntotarjouksen.

Jos osoitetietosi ovat muuttuneet ja haluat edelleen jatkaa asunnon hakua, tee uusi hakemus, jossa on uudet osoitetietosi.

Mikäli osoitetietosi ovat muuttuneet asuntohakemuksen jättämisen jälkeen etkä ole tehnyt uutta hakemusta, jossa on päivitetyt tietosi, tulkitsemme, että olet saanut asunnon muualta ja perumme hakemuksesi.

Pidämme hakijaa asunnottomana, kun hänellä ei ole väestötietorekisterissä vakinaista osoitetta tai osoite on ”poste restante”.

Luottotiedot ja vuokravelat

Tarkistamme kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ennen kuin teemme asuntotarjouksen.

Emme tarjoa asuntoa hakijoille, joilla on esimerkiksi selvittämättömiä vuokravelkoja tai muita asumiseen liittyviä velkoja. Jos sinulla on aiemmin ollut vuokravelkoja ja olet hoitanut ne, toimita meille vuokranantajan tai perintätoimiston todistus maksetuista vuokraveloista heti asuntohakemuksen lähettämisen jälkeen.

Hakija voi vaihtoehtoisesti toimittaa luotettavan tahon (esimerkiksi Espoon kaupungin talous- ja velkaneuvonnan tai ulosottoviranomaisen) kanssa tehdyn maksusopimuksen velkojen hoitamiseksi sekä kuitteja jo maksetuista eristä. Maksusopimukset käsitellään aina tapauskohtaisesti.

Vuokravelat Espoon Asunnoille täytyy olla kuitenkin kokonaisuudessaan maksettu, ennen kuin hakijalle voidaan tarjota asuntoa.

Maksuhäiriömerkinnät eivät ole este asunnon saannille, jos ne ovat vähäisiä tai hakijan maksuhäiriöhistorian perusteella voidaan arvioida, etteivät maksujen laiminlyönnit ole toistuvia.