Asuntohakemus

Voit hakea Espoon Asuntojen vuokra-asuntoa täyttämällä sähköisen lomakkeen. Sähköiset hakemukset käsitellään päivittäin.

Sähköinen hakemuslomake

Espoon Asuntojen asiakaspalvelun tiloissa on varattu asiakkaiden käyttöön tietokone, jolla voi täyttää hakemuslomakkeen. Asiakaspalvelussamme on mahdollista täyttää myös paperinen hakemus. Tarvittaessa toimitamme hakemuksen asiakkaalle postitse.

Asiakaspalvelumme neuvoo kaikissa asunnon hakuun ja asuntohakemukseen liittyvissä asioissa.

Yhteystiedot

Tarkistamme seuraavat tiedot asuntohakemuksen jättäneiltä:

Maksuhäiriömerkinnät

Kaikkien täysi-ikäisten asunnonhakijoiden luottotiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ennen asuntotarjouksen tekemistä.

Maksuhäiriömerkinnät eivät ole este asunnon saannille jos ne ovat vähäisiä tai hakijan maksuhäiriöhistorian perusteella voidaan arvioida, etteivät maksujen laiminlyönnit ole toistuvia.

Vuokravelat

Asuntoa ei tarjota ruokakunnalle, jolla on hoitamattomia vuokravelkoja. Hakijan tulee omatoimisesti toimittaa vuokranantajan- tai perintätoimiston todistus maksetuista vuokraveloista mahdollisimman pian hakemuksen jättämisen jälkeen.

Hakija voi vaihtoehtoisesti toimittaa luotettavan tahon (esim. Espoon kaupungin talous- ja velkaneuvonnan tai ulosottoviranomaisen) kanssa tehdyn maksusopimuksen velkojen hoitamiseksi, sekä kuitteja jo maksetuista eristä. Maksusopimukset käsitellään aina tapauskohtaisesti.

Vuokravelat Espoon Asunnoille täytyy olla kuitenkin kokonaisuudessaan maksettuja, ennen kuin hakijalle voidaan tarjota asuntoa.

Ruokakunnalta, jolla on vuokravelkamerkintöjä, vaadimme 3 kuukauden vakuuden.

Väestötiedot

Kaikkien asunnonhakijoiden väestötiedoissa näkyvät osoitetiedot tarkistetaan ennen asuntotarjouksen tekemistä. Mikäli osoitetiedot ovat muuttuneet hakemuksen jättämisen jälkeen eikä hakija ole ollut yhteydessä ja päivittänyt tietojaan, tulkitsemme hakijan saaneet asunnon muualta ja perumme hakijan hakemuksen.

Mikäli asunnonhaku jatkuu uudesta osoitteesta huolimatta, vaatii se uuden hakemuksen tekemistä nykyistä tilannetta vastaavaksi.

Asunnottomaksi voidaan luokitella hakija vain mikäli hänellä ei ole väestötietorekisterissä vakinaista osoitetta tai osoite on ”poste restante”.