Bild
Kuvassa värikäs riippukeinu, jossa loikoilee henkilö mobiililaite kädessä.
Nyheter 7.3.2024

Sökande, vi inför en ny ansökningsblankett för bostäder den 13 mars 2024

I fortsättningen kan du anpassa uppgifterna i din bostadsansökan eller förlänga dess giltighetstid när det bäst passar dig. Det gör sökandes onlinetjänsten möjlig, vilken blir tillgänglig onsdagen den 13 mars. Samtidigt introducerar vi också en ny ansökningsblankett för bostäder.

Vår nya ansökningsblankett för bostäder tas i bruk från onsdagen den 13:e mars. Om du har lämnat in en ansökan mellan den 12:e januari och den 12:e mars 2024, ber vi dig vänligen att fylla i en ny ansökan senast den 31:a mars 2024 för att säkerställa att din bostadssökning fortsätter utan avbrott. Ansökningar som inkommit från och med den 13:e mars 2024 registreras i vårt nya system och kommer att vara giltiga i tre månader.

I samband med att du får bekräftelsemeddelandet om att din ansökan har mottagits, får du en länk till den online tjänsten. Där kan du när som helst granska och uppdatera informationen i din bostadsansökan – och det bästa av allt, alla ändringar träder i kraft omedelbart! Du kan också välja om du vill hantera åtgärder relaterade till bostadssökningen på vår onlinetjänste på svenska, finska eller engelska.

Se till att alltid fylla i din bostadsansökan noggrant och hålla den aktuell

På grund av ett stort antal sökande kan vi inte erbjuda en bostad till alla. Om vi erbjuder dig en bostad, gör vi det baserat på informationen och önskemålen i din ansökan. Därför är det viktigt att, din ansökan är alltid aktuell och ger en rättvisande bild av ditt behov av bostad. 

Det är också viktig information för oss om bostadssökandet inte längre är aktuellt för dig. Därför blir det framöver enkelt att avsluta ansökningens giltighet: det räcker med att du loggar in på sökandens onlinetjänste – när som helst och var som helst.

OBS! Det är inte möjligt att göra ändringar i bostadsansökan 7. - 12.3.2024.