Pihapiirin yhteiset säännöt parantavat viihtyvyyttä

Rivitalon pihapiirin hoito ja yhteinen oleskelutila ovat parantaneet asukkaiden yhteishenkeä. Yhteiset säännöt on luotu kaikkien parhaaksi.
Pihapiirin asukkaita istutuspuuhissa

Kauklahden aseman läheisyydessä on 52 asunnon rivitalokokonaisuus. Asukkaat jakavat yhteisen pihan ja saunatuvan, mutta myös yhteiset säännöt.

Yhdessä luodut pihapiirin säännöt, kuten sen, että pihalla ei ajeta pyörällä tai potkita palloa, tietävät kaikki talon asukkaat. Jossain vaiheessa uusille asukkaille jaettiin paperilla periaatteet, mutta nykyisin viidakkorumpu hoitaa sitä virkaa.

– Nämä ohjeet on tehty ihan yleisen turvallisuuden ja viihtyvyyden nimissä. Onneksi tästä ihan vierestä löytyy nurmikenttiä, ettei harrastaminen ainakaan siitä jää kiinni, asukastoimikunnan puheenjohtaja Tea Wennerström sanoo.

 Asukastoimikunnan varapuheenjohtaja Jani Mustonen uskoo, että säännöillä on tekemistä myös sen kanssa, että taloyhtiö on voinut raportoida nolla-ilkivalta-lukemia jo usean vuoden ajan.

Taloyhtiössä tehtiin iso remontti kaksi vuotta sitten. Silloin uuden ilmeen saivat aidat, pihat, katot ja pihavarastot. Jopa postilaatikot vaihdettiin uusiin.

Asukastoimikunnan toiveesta kiinteistöllä remontoitiin samassa yhteydessä saunaan oleskelutila. Tila toimii nyt perjantaisen lenkkisaunan ja lauantaisten saunavuorojen pukuhuoneen ohella yhteistilana.

Teksti: Hanna Ojanpää
Kuva: Eemeli Sarka