Bild
På bilden håller pojken en jordglob, och bilden innehåller Ekokompass-loggan.
Nyheter 12.4.2024

Esbo Bostäder har beviljats miljöcertifikatet Ekokompassen

Miljöansvar innebär för oss konkreta handlingar inom vår egen verksamhet. Vi har förbundit oss att spara på naturresurserna och öka de positiva effekterna på miljön. Som tecken på det beviljades vi certifikatet Ekokompassen.

Vi har tagit miljösystemet Ekokompassen i bruk. Miljösystemet Ekokompassen hjälper oss att identifiera de största miljöeffekterna i vår verksamhet samt att hitta sätt att minska dem.

Vi har 9.4.2024 beviljats certifikatet Ekokompassen som ett tecken på att vi skött miljöfrågor exemplariskt.

Ekokompassen stöder en minskning av miljöeffekterna

Ekokompassen är ett sektoroberoende, praktiskt verktyg med vilket man kan identifiera, minska och följa upp en organisations miljöeffekter. Ekokompassen bygger på den internationella ISO 14001-standarden och ägs av Finlands naturskyddsförbund.

Med systemet Ekokompassen har vi byggt ett miljöprogram som innehåller mål och åtgärder för att minska våra miljöeffekter. Som en särskild fråga som ska utvecklas har vi lyft fram främjandet av avfallssortering.

Miljöansvaret är en orubblig del av vår verksamhet  

Vi utvecklar vår verksamhet så att den blir kontinuerligt mer hållbar för miljön. Främjandet av den hållbara utvecklingen är en av våra strategiska tyngdpunkter och det har också dokumenterats i våra värden.

Vi tar oss an klimatutmaningen genom att eftersträva kolneutralitet år 2030. Det innebär att vi främjar kolneutralt byggande och stöder hållbar utveckling genom att bygga och underhålla fastigheter på livscykelbasis.  

Vi känner vårt ansvar som Esbos största hyresvärd. Vår uppgift är att se till att våra boende kan bo hållbart när det gäller miljön. Därtill vill vi uppmuntra våra boende att göra hållbara val i vardagen. 

Läs mer: ekokompassi.fi