Näin haet asuntoa

Mitä tarkoittaa ARA tai miten varallisuusrajat oikeastaan lasketaan? Entä millaisilla perusteilla valitsemme asukkaat? Vuokra-asuntojen hakeminen meiltä on erilaista verrattuna niihin toimijoihin, jotka eivät tarjoa valtion tuella rakennettuja ARA-vuokra-asuntoja. Toivomme, että tutustut alla oleviin sivuihin mahdollisimman hyvin ennen hakemuksen täyttämistä ja lähettämistä. Hakemista ja hakemusta koskeviin kysymyksiin löydät vastauksia myös Chat-palvelustamme.

Hakemuksen täyttäminen

Tutustuthan ennen hakemuksen lähettämistä sen täyttöohjeisiin. Näin varmistat, että kaikki tärkeät tiedot löytyvät hakemukseltasi.

Hakemuksen käsittely

Hakemuksen lähettämisen jälkeen asukasvalintamme käsittelee sen. Tutustu vaiheisiin, jotka hakemuksesi käy läpi ennen mahdollista asuntotarjousta

Valintakriteerit

Käytössämme ei ole jonotusjärjestelmää, vaan asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Otamme huomioon esimerkiksi asunnon tarpeen kiireellisyyden.

Varallisuusrajat

Valtion tukemia vuokra-asuntoja koskevat varallisuusrajat ja hakemuksen käsittelyssä otetaan huomioon hakijan varallisuus.

Velat ja luottotiedot

Tarkistamme kaikkien hakijoidemme luottotiedot. Vuokravelat ja muut asumiseen liittyvät velat vaikuttavat asunnon saamiseen.

Hakemuksen muokkaaminen

Joskus elämäntilanne muuttuu hakemuksen lähettämisen jälkeen. Katso, millaisissa tilanteissa on hyvä täyttää uusi hakemus.

Asuntohakemus

Voit hakea vuokra-asuntoa ulkoiselta verkkosivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Täytäthän hakemuksen huolellisesti, sillä asuntoja tarjotaan siinä olevien tietojen ja toiveiden pohjalta.

Usein kysyttyä

Jos sinulla on kysyttävää, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. On kuitenkin mahdollista, että vastaus kysymykseesi löytyy lähempää kuin luulitkaan.

Kun saat asunnon

Saat asuntotarjouksen, kun olemme löytäneet sinulle kodin. Tämän jälkeen voit halutessasi tutustua asuntoon ja hyväksyä tarjouksen.  

Luotettava vuokranantaja

Haluamme olla turvallinen ja luotettava vuokranantaja, joka tarjoaa kohtuuhintaisia koteja kaikille taustaan katsomatta.

Ajankohtaista