Niittysillankulmassa on keksitty, mikä saa asukkaat mukaan yhteiseen toimintaan

Elokuun viimeinen lauantai on ollut aurinkoinen ja helteinen. Päivä on jo kääntymässä iltaan, mutta Niittysillankulma 1:n suojaisalla sisäpihalla käy kova tohina. Siellä valmistaudutaan venetsialaisten viettoon ja minutkin on kutsuttu.
Kuvassa vietetään Niittysillankulma 1:n venetsialaisia

Niittysillankulma 1 on Niittykumpuun 3,5 vuotta sitten valmistunut uudiskohteemme. Sen asukkaat ovat onnistuneet lyhyessä ajassa rakentamaan ympärilleen yhteisön, jossa viihdytään ja naapureista tiedetään muutakin kuin sukunimi postiluukussa. Onkin ihan pakko kysyä asukastoimikunnan puheenjohtaja Mervi Pehlivanilta mikä on Niittysillankulman salaisuus, miten ihmiset saadaan osallistumaan yhteiseen toimintaan?

Mervin vastaus on yksiselitteinen:

- Hyvällä ruualla. Ei kukaan enää innostu grillimakkarasta.

Ja hyvää ruokaa Niittysillankulman venetsialaisissa totisesti riittää, illan menu on suorastaan hengästyttävä. Tarjolla on jos jonkinlaista salaattia, lämpimiä ruokia ja juustoja, erityisruokavalioita tietenkään unohtamatta. Menun kruunaa jälkiruoka, joka tällä kertaa on juustokakku.

- Talkoot aloitamme aina britakakulla, Mervi nauraa, kun huokailen ihastuneena.

Kuva

Kaikki ruuat on tehty omin voimin, sillä pihapiiristä löytyy muutama innokas ja todella taitava ruuanlaittaja. Ja he, jotka eivät ole ruuanlaittoon osallistuneet, ovat kantaneet oman kortensa kekoon tuomalla sisäpihalle pöytiä ja ripustamalla valoja pimenevän illan varalle.      

Kun jätän Niittysillankulman sisäpihan taakseni, pitkän pöydän kaikki paikat ovat varattuja ja iloista puheensorinaa naapureiden kesken riittää. Luvassa on vielä illan jännitysmomentti eli arvonta. Siinä on – kuten Niittysillankulman arpajaisissa aina - kaksi sarjaa, yksi lapsille ja toinen aikuisille.

Seuraavan kerran niittysillankulmalaiset juhlistavat yhdessä itsenäisyyspäivää, siitäkin on parissa vuodessa ehtinyt jo tulla perinne.

Niirrysillankulman venetsialaisissa vieraili viestinnän Hanna-Maija. 

Ps. Jos mietit maukasta talkootarjottavaa, yksi Niittysillankulman taitavista kokeista kirjasi ylös muutamia reseptejä. Ne löydät oheisen linkin takaa.