Nyt grillataan! – Ohjeet turvalliseen grillaukseen

Grillaus kuuluu ehdottomasti kesän kohokohtiin. Muistathan kuitenkin grillatessasi ottaa huomioon paloturvallisuuden ja asumismukavuuden.
Grillausta kaasugrillillä.

Kuva: Pexels

Grillausta varten on laadittu säännöt, joita noudattamalla jokainen voi nauttia grillauksesta turvallisesti. Myös naapurit ja lähiympäristö kiittävät.

Grillauksen ABC

Ennen grillauksen aloittamista on hyvä tarkistaa vallitseva metsäpalovaroitustilanne. Varoituksen aikaan grillatessa tulee noudattaa erityistä huolellisuutta.

Grilli on sijoitettava vähintään neljän metrin päähän talon seinästä ja muista rakenteista. Rivitalojen asuntopihoilla sähkö- ja kaasugrillin käyttö on sallittua, jos siitä ei ole haittaa naapureille.

Hiili- ja puugrillien käyttö on kiellettyä. Parvekkeelle grilli ei kuitenkaan kuulu, eikä myöskään luhtitalon pihalla saa grillata.

Jos käytät yhteiskäyttöön tarkoitettua grilliä tai grillikatosta, niin siivoathan myös jälkesi grillauksen jälkeen.

Grillaajan vastuulla on huolehtia, ettei grillauksesta syntyvää savua tai käryä päädy kiinteistön ilmanvaihtoon.

Grilliä ei saa grillauksen aikana jättää ilman valvontaa. Grilliä tuleekin valvoa aina siihen asti, kunnes se on jäähtynyt kunnolla. 

Muista, että rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä, vaan mahdollinen palo sammutetaan aina tukahduttamalla kuten sammutuspeitteellä.

Grillauksen jälkeen jäähtyneet hiilet ja tuhka on hyvä kerätä esimerkiksi kannelliseen metalliastiaan.

Lopuksi: Kesäyönä grillatessa on syytä muistaa hiljaisuus klo 22–07. 

Turvallisia ja maukkaita grillaushetkiä!