Kuva
Valokuvataideteos "Sarastus".

Karakalliontie 1:n peruskorjattu kohteemme on saanut pintaansa näyttävän taideteoksen

Syksyllä 2023 valmistunut valokuvateos muistuttaa arjen ihmeellisyydestä ja yksinkertaisten asioiden kauneudesta.

Kuvataiteilija Anni Kinnusen valokuvateos Sarastus on valmistunut kohteemme Karakalliontie 1 päätyyn. Teoksessa elävä orkidea on keskellä pigmenttipilveä, kun sitä spraymaalataan. Kyseessä ei ole kuvamanipulaatio, vaan taiteilijan luoma todellinen tilanne. Teos on painettu julkisivulevylle.

Teos valittiin toteutettavaksi vuonna 2022 järjestetyssä teoshaussa. Rakennuksessa aiemmin ollut kuvataiteilija Teemu Mäenpään seinämaalaus suukottavasta pariskunnasta poistui julkisivusta kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä. Mäenpään teoksen vanhaan rakennukseen sopinut patinoitunut värimaailma vaihtui rakennuksen peruskorjauksen ilmettä korostavaan Kinnusen heleään ilmaisuun.

Kinnunen on pyrkinyt toteuttamaan aikaa kestävän teoksen, joka tarjoaa tilaa katsojan mielikuvitukselle ja omalle ajatusleikille. Teokseen kuuluu myös ääniosuus, joka lisätään osaksi teosta myöhemmin. Ääniosuus tuodaan kuuluville mobiililaitteen kautta, mutta myös fyysisen installaation mahdollisuutta pohditaan.

Hankkeen taidekoordinoinnista ja tuotannosta vastasi Upeart. Teoksen toteuttamiseen on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta.