Kuva
Asuntotarjouksen liitteitä kuvataan puhelimella ylhäältäpäin.

Asuntotarjouksen liitteet

Jos olet kiinnostunut sinulle tarjotusta asunnosta, toimita pyydetyt liitteet sähköpostitse kolmen arkipäivän kuluessa. Sinun ei tarvitse toimittaa meille alkuperäisiä asiakirjoja. Esimerkiksi tarkkalaatuinen kuva pyydetystä liitteestä riittää. Ehdollinen asuntotarjous perutaan, jos emme saa pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä.

Yleisimmät liitteet, joita voimme pyytää

Esitäytetty veroilmoitus

Esitäytetty veroilmoitus (pdf) löytyy OmaVero-palvelusta. Toimita meille dokumentin kaikki sivut. 

Kirjauduttuasi palveluun löydät Toiminnot-otsikon alta kohdan ”Viestit ja yhteydenpito”. 

Klikkaa ”Päätökset ja kirjeet”, ja sinulle aukeaa postilaatikko, johon on listattu kaikki sinulle tulleet verodokumentit. Etsi listauksesta ”Esitäytetty veroilmoitus”, ja klikkaa dokumentti otsikosta auki. Sinulle aukeaa pdf-tiedosto, jonka voit tallentaa itsellesi. Jos et löydä dokumenttia postilaatikosta, tarkista kohdasta Arkisto.

Jos veroilmoituksesta ilmenee, että sinulla on varallisuutta (kuten arvopapereita tai kiinteistö), tulee niiden tämänhetkisestä käyvästä arvosta toimittaa selvitys. Sama koskee erittelyosaan merkittyjä mahdollisia velkoja.

Palkkatodistus tai muu tulotodistus

Tarvitsemme sinulta selvityksen nykyisistä bruttotuloistasi. Tämä selvitys voi olla viimeisin palkkalaskelma tai Kelan antama etuuspäätös, esimerkiksi työttömyyspäivärahasta tai kotihoidontuesta. Kopio tilitapahtumista ei valitettavasti riitä, eikä sitä tarvitse toimittaa meille.

Eläketodistus

Tarvitsemme todistuksen tai päätöksen, josta ilmenee kuluvan vuoden bruttomääräinen eläkkeesi. Jos saat eläkettä useammasta paikasta, tarvitsemme dokumentit kaikilta eläkkeesi maksajilta. Tarvitsemme todistuksen myös ulkomailta saamastasi eläkkeestä, mikäli eläke mainitaan veroilmoituksen erittelyosassa.

Selvitys omaisuudesta ja veloista

Mikäli sinulla on varallisuutta, tarvitsemme selvityksen varallisuutesi käyvästä arvosta ja siihen kohdistuvista veloista. Omaisuudeksi lasketaan esimerkiksi omistusasunto, mökki, tontti ja arvopaperit. Jos omistat asunnon, pyydämme sinua toimittamaan luotettavan selvityksen asunnon arvosta. Mikäli olet juuri myynyt asuntosi, toimitathan kopion kauppakirjasta. Varallisuuden määrittelyssä otamme huomioon myös siihen kohdistuvat velat, kuten jäljellä olevan asuntolainan.

Määräaikainen vuokrasopimus

Määräaikainen vuokrasopimus on voimassa tietyn ja ennalta sovitun ajan. Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sovittuun päivään mennessä ilman vuokranantajan tai vuokralaisen erillistä ilmoitusta.

Oleskelulupakortti

Oleskelulupakortti on luottokortin kokoinen kortti, josta selviää oleskeluluvan status ja henkilötiedot.

Oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus tai suomalainen henkilökortti

Oleskeluoikeuden rekisteröintitodistuksen olet saanut poliisiasemalta tai Maahanmuuttovirastosta, kun olet rekisteröinyt oleskeluoikeutesi Suomeen. Jos olet hukannut tämän dokumentin, voit tiedustella uutta Maahanmuuttovirastosta, joka kirjoittaa maksua vastaan uuden todistuksen oleskeluoikeuden rekisteröinnistä.

Huomioithan, että suomalainen henkilökortti ei ole sama asia kuin ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti.

Irtisanomisilmoitus tai oikeuden päätös

Oletko ilmoittanut asuntohakemuksessasi, että nykyinen vuokrasopimuksesi on irtisanottu? Toimita meille tässä tapauksessa kopio kirjallisesta irtisanomisilmoituksesta tai vuokrasopimuksen purusta tai kopio oikeuden päätöksestä.

Selvitys lapsen huoltajuudesta ja asumisesta

Tarvitsemme selvityksen lasten asumisjärjestelyistä. Voit tehdä selvityksen itse, mutta molempien huoltajien täytyy allekirjoittaa se. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa viranomaisen vahvistaman päätöksen lasten asumisjärjestelyistä.