Piha kukkimaan yhdessä

Pohjois-Tapiolasta löytyy oikea pihojen helmi, jossa mielikuvitus on saanut kukkia rauhassa. Autonrenkaista voi rakentaa näyttäviä ja edullisia istutusastioita.
Asukkaat kukkapenkkien äärellä.

Takojantiellä asukkaiden mielikuvitus on saanut pihan kukkimaan jo vuosien ajan. Kaunis pihapiiri innostaa viihtymään ulkosalla ja pitämään pihaa siistinä. Jo useamman vuoden ajan pihaa ovat ihastelleet omien asukkaiden lisäksi myös naapurit sekä taloyhtiössä käyvät vieraat ja kotisairaanhoitajat.

Innokkaimmat talon asukkaat ovat hakeneet pihan koristamiseen vinkkejä muun muassa netistä. Sieltä löytyi idea myös vanhoista autonrenkaista, joita haettiin porukalla huoltoasemilta. Ylipäätään materiaaleissa on hyödynnetty kierrätystavaraa – ja mielikuvitusta.

– Olemme yhteistuumin valinneet ja myös kantapään kautta oppineet, mitkä kasvit toimivat parhaiten meidän pihassamme. Tänä kesänä koitamme, josko kehäkukka menestyisi, asukastoimikunnan varapuheenjohtaja Anita Vapola kertoo.

Pihan ideoinnissa on mukana koko talon väki. Myös kastelijoita ja nyppijöitä riittää, vaikkakin Anita on ottanut istutustyöt vastuulleen.

Kesä kuitenkin alkaa Takojantiellä talkoista. Silloin piha laitetaan loistamaan ja pöytä koreaksi. Istutusten lisäksi pientä puunaamista vaati tänä vuonna pihakeinu.

– Wau, kyllä me teimme taas hyvää työtä!

Teksti: Hanna Ojanpää
Kuva: Eemeli Sarka

Tämän artikkelin kokonaisuudessaan sekä lisää kesäistä luettavaa löydät Kulmilla-lehdestä. YouTube-kanavaltamme voit käydä katsomassa videon Takojantien kauniista pihapiiristä ja kukkapenkeistä.

Koko lehti on luettavissa sähköisenä tästä. (ulkoinen linkki)

> Tästä voit katsoa videopätkän autonrenkaista tehdyistä kukkapenkeistä. (ulkoinen linkki)