Södra Alberga

Södra Alberga är ett bostadsområde som erbjuder ett modernt stadsboende och massor av tjänster. Området ligger vid en trafikknutpunkt och förbindelserna till resten av huvudstadsregionen är utmärkta.  Lokaltåget tar resenären till Järnvägstorget på cirka femton minuter och restiden till Östra Helsingfors är 40 minuter.

Områdets egna tjänster är mycket omfattande. I järnvägsstationens omedelbara närhet finns flera tjänster koncentrerade. I Sellosalen ordnas konserter, utställningar och andra evenemang. Bredvid Sellosalen verkar områdets landmärke, köpcentret Sello. Förutom ett stort antal butiker och restauranger har köpcentret en biograf och en bowlinghall. 

Det finns flera skolor och daghem i området och en idrottspark en kort bit bort i Norra Alberga. Parken har ett idrottsstadion, fotbollsplaner, ishall, motionsspår och simhall. I Bergans som ligger i närheten finns dessutom flera grönskande parker vars naturstigar lockar dig att ta på dig joggingskor.

”Alla tjänster är nära och mycket goda trafikförbindelser i alla riktningar. Alberga är ett lugnt och vackert bostadsområde.”