Bild
Kuvassa on polkupyöriä rivissä.
Nyheter 28.2.2024

I förråden för friluftsutrustning får man endast förvara friluftsutrustning som används

Förråden för friluftsutrustning är avsedda för förvaring av friluftsutrustning och cyklar som används regelbundet. I förråden får man förvara till exempel barnvagnar, rollatorer och annan friluftsutrustning som används regelbundet, samt på vintern pulkor och kälkar.

I förråden för friluftsutrustning får varje boende förvara en cykel som används. Om en boende har två cyklar ska den ena förvaras till exempel i lägenhetsförrådet. Likaså ska friluftsutrustning som inte används regelbundet förvaras i lägenhetsförrådet.

Övriga föremål, såsom bildäck och möbler, får inte förvaras i förrådet för friluftsutrustning. Överflödiga föremål tar plats från utrustning som används regelbundet och utgör en brandrisk.

Trasiga och kasserade föremål hör inte heller hemma i förrådet för friluftsutrustning. Varje boende ansvarar själv för bortforslingen av kasserade föremål. Stora, obrukbara föremål kan lämnas på Sortti-stationen och användbara föremål hos Återanvändningscentralen. Båda dessa erbjuder också en avgiftsbelagd upphämtningstjänst, och varje boende står själv för kostnaden.

Förbjudet att ladda och förvara batterier i förrådet för friluftsutrustning

I förråden för friluftsutrustning får man förvara elcyklar och elsparkcyklar, men batteriet måste vara avtaget. Batterierna för dessa får inte laddas eller förvaras i förrådet för friluftsutrustning, eftersom de kan orsaka en brand.

På grund av brandsäkerheten får inte heller elscootrar, mopeder och andra motordrivna fordon eller bränslen förvaras i förrådet för friluftsutrustning.


Tack för att du håller förrådet för friluftsutrustning städat och tryggt!