Kuva
Kuvassa on Espoon Asuntojen uusi vastuullisuuspäällikkö Aki Moilanen.
Uutinen 5.11.2021

Aki Moilasesta Espoon Asuntojen ensimmäinen vastuullisuuspäällikkö

Vastuullisuus tarkoittaa, että otamme huomioon toimintamme taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset vaikutukset. Jatkossa haluamme kiinnittää yhä enemmän ja enemmän huomiota siihen, että toimimme mahdollisimman kestävällä tavalla kaikilla vastuullisuuden osa-alueilla.

Jotta vastuullisuus ja kestävä kehitys voidaan ottaa kokonaisvaltaisesti huomioon, tarvitsimme henkilön, joka voi työssään keskittyä pelkästään näihin asioihin. Tätä varten päätettiin perustaa uusi vastuullisuuspäällikön tehtävä. Aki Moilanen siirtyy isännöintijohtajan paikaltaan hoitamaan tätä tärkeää ja merkityksellistä roolia. Vastuullisuuspäällikön työtehtäviin kuuluu esimerkiksi vastuullisuuden tavoitteiden luominen ja niiden toteutumisen seuraaminen sekä tulosten mittaaminen.

Aloitit uudessa toimessasi hetki sitten. Millaiset tunnelmat sinulla tällä hetkellä on?

– Kiitos kysymästä, päällimmäinen tunnelmani on innostunut ja odottava. Edellisen tehtävän avoimia asioita on toki vielä paljon hoidettavana ennen kuin pääsen uusien töiden pariin puhtaalta pöydältä.

– Olen tehnyt töitä vastuullisuuden edistämiseksi aikaisemmassakin tehtävässäni mm. harmaan talouden torjumiseksi sekä ympäristövastuun osalta. Nyt odotan mielenkiinnolla, että pääsen syventymään näihin ja toki muihinkin teemoihin perusteellisemmin.

Mitkä tehtävät vastuullisuuspäällikön roolissa sinua erityisesti kiinnostavat?

– Ympäristövastuuseen liittyvät asiat ovat erittäin kiinnostavia ja toisaalta kiinteistö- ja rakennusalalla vastuullisuuden merkittävimpiä teemoja. KIRA-ala Suomessa on vastuussa 35 % energiankäytöstä ja tuottaa noin 30 % kasvihuonekaasupäästöistä. Meillä on paljon tehtävää matkalla kohti hiilineutraalia ja kestävää yhteiskuntaa

Miten yritys voi erottautua aidosti vastuullisena?

– Nostamalla vastuullisuuden aidosti osaksi ydintoimintoja ja konkreettista päivittäistä työntekoa. Huolehditaan, että jokainen työntekijä, sekä yrityksen sisällä että kumppaniverkostossa osaa toimia vastuullisesti ja tietää, mitä se tarkoittaa oman työn kannalta.

– Erottua voi toimimalla vastuullisesti pitkällä aikavälillä. Pikavoittojen maksimoimisen sijaan tehdään ratkaisuja ja toimenpiteitä, joilla rakennetaan aidosti kestävää yhteiskuntaa.