Kuva
Kuvassa pieni poika istuu ison puun edustalla penkillä ja katsoo eteenpäin.
Uutinen 27.10.2023

Espoon Asunnot on mukana Espoon kaupungin ilmastositoumuksessa

Espoon tavoite on olla hiilineutraali kaupunki vuoteen 2030 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja sen saavuttaminen edellyttää monipuolista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Tässä yhteistyössä myös Espoon Asunnot on mukana.

Espoon kaupunki viesti lokakuun alussa, että se on allekirjoittanut ilmastositoumuksen 24 kumppanin kanssa. Mukana on Espoon Asuntojen lisäksi liikenteen, energian, rakentamisen ja kiertotalouden toimijoita sekä yrityksiä, korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia.

 – Vahvuutemme on ainutlaatuinen yhteisö, jonka kanssa yhdessä löydämme tarvittavat ratkaisut hiilijalanjäljen pienentämiseen ja kädenjäljen kasvattamiseen. Yhteinen sitoutuminen hiilineutraaliin kaupunkiin tällä vuosikymmenellä on mahdollisuus entisestään tiivistää yhteistyötä, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä totesi ilmastositoumuksen julkistuksen yhteydessä.

Ilmastositoumuksen allekirjoittaminen linkittyy luontevasti osaksi Espoon Asuntojen omia vastuullisuustavoitteita, joista ilmastonmuutoksen hillintä ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on tärkeimpiä.

– On selvää, että Espoon suurimpana vuokranantajana toimillamme on iso vaikutus. Kehitämmekin toimintaamme ympäristön kannalta jatkuvasti kestävämmäksi. Rakennamme ja ylläpidämme kiinteistöjä elinkaarikestävästi ja tuemme kestävää kehitystä edistämällä hiilineutraalia rakentamista, sanoo Espoon Asuntojen toimitusjohtaja Jaakko Kammonen.

Vastuullisen toiminnan jatkuva parantaminen vaatii eri meiltä kunnianhimoisia, mutta realistisia tavoitteita. Espoon Asuntojen toimista ja tavoitteista voit lukea lisää, kun julkaisemme vuoden lopussa ilmastotiekarttamme.

Ilmastokaupunkisopimus on osa EU:n 100 ilmastoneutraalia ja älykästä kaupunkia -missiota, jonka toteuttajaksi Euroopan komissio valitsi Espoon vuonna 2022.