Kuva
Kuvassa visualisointikuva Nuottaniementie 7:ään rakennettavasta rivitalouudiskohteesta
Uutinen 10.9.2021

Espoon Asunnot purkaa vanhan rivitalokohteen Nuottaniemessä ja rakennuttaa uusia asuntoja tilalle

Allekirjoitimme perjantaina 10.9. TNRak Oy:n kanssa urakkasopimuksen kaksikerroksisen rivitalokohteen rakentamisesta Nuottaniemeen. Nyt solmitun sopimuksen myötä osoitteeseen Nuottaniementie 7 rakennetaan 47 uutta kohtuuhintaista kotia siellä nyt sijaitsevan rivitalon tilalle. Kohteen arvioitu valmistuminen on syksyllä 2023.

Espoon Asunnoilla on parhaillaan käynnissä useita purkavaa uudisrakentamista tai täydennysrakentamista sisältävää kiinteistökehityshanketta. Ne sijaitsevat eri puolilla Espoota, muun muassa Lippajärvellä, Suvelassa, Karakalliossa, Tiistilässä ja nyt Nuottaniementie 7:n myötä myös Nuottaniemessä. Yhtiön historian ensimmäinen kiinteistökehityskohde, Kolkekannaksentie 1 Lippajärvellä, on muuttovalmis syyskuun lopussa.

– Kehittämällä vanhoja kiinteistöjämme uudistamme nykyistä asuntokantaa paremmin kysyntää vastaavaksi ja tuotamme uutta kohtuuhintaista asumista sinne, missä palvelut ja sujuvat liikenneyhteydet ovat jo olemassa. Kiinteistökehittäminen vanhaa purkamalla on meille myös yksi keino hallita korjausvelkaa ja tuottaa energiatehokkaampaa asumista, sanoo rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Nuottaniementie 7:ään rakennettava uudiskohde sijaitsee erinomaisella paikalla, Espoon rantaraitin läheisyydessä. Maisemallisten arvojen lisäksi alueen hyvät palvelu- ja liikenneverkostot ovat omiaan lisäämään uudiskohteen vetovoimaa.

- Osoitteessa vielä hetken sijaitseva rivitalokohde on valmistunut vuonna 1984 ja olisi ollut mittavan ja kalliin peruskorjauksen tarpeessa. Näimme tontilla olevan potentiaalia tehokkaampaan toteutukseen ja päädyimme kaavakehittämiseen. Kaavamuutosprosessi saatiin päätökseen nopeasti ja yhteistyö Espoon kaupungin kanssa oli sujuvaa, kertoo Räihä.  

Nuottaniementie 7:ään tulee 47 uutta kohtuuhintaista kotia aiemman 21:n sijaan. Vuokra-asuntojen koot vaihtelevat kaksikerroksisessa rivitalossa 69-neliöisistä kolmioista 90-neliöisiin perheasuntoihin. Lisäksi tontille rakennetaan erillinen korttelitalo, johon sijoitetaan pesula, lastenvaunuvarasto, kuivaushuone, kerhotila, pesuhuone- ja saunatilat.   

- Nuottaniementie 7 on Espoon Asunnoille reilun 13 miljoonan euron investointi, ja kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella, sanoo Räihä.  

TNRak Oy:n kanssa perjantaina 10.9.2021 allekirjoitettu urakkasopimus on lyhyen ajan sisällä toinen. Heinäkuussa yhtiön kanssa allekirjoitettiin urakkasopimus yhdeksänkerroksisen pistetalon rakentamisesta Tapiolaan.

Rakennustyöt käynnistyvät purkutöillä syyskuussa 2021. Uudisrakentaminen alkaa marraskuussa 2021. Kohteen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2023, joten vuokra-asunnot tulevat hakuun kesällä 2023. Aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Visualisointikuva: Arkkitehtitoimisto Pauliina ja Juha Kronlöf Oy

Nuottaniementie 7:ään rakennettava uudiskohde sijaitsee erinomaisella paikalla, Espoon rantaraitin läheisyydessä. Maisemallisten arvojen lisäksi alueen hyvät palvelu- ja liikenneverkostot ovat omiaan lisäämään uudiskohteen vetovoimaa.