Espoon Asunnot rakennuttaa Henttaalle 91-asuntoisen uudiskohteen

Espoon Asunnot Oy ja TNRak Oy allekirjoittivat perjantaina 3.6.2022 urakkasopimuksen kahden kerrostalon rakentamisesta Henttaalle Espooseen. Solmitun sopimuksen myötä osoitteeseen Lillhemtintie 13 valmistuu 91 uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntoa. Kohteen arvioitu valmistuminen on alkusyksyllä 2024.
Kuva

Henttaa on yksi Espoon kehittyvistä uudisalueista, ja se sijaitsee Suurpellon länsipuolella, noin 4.5 kilometrin päässä Matinkylän kaupunkikeskuksesta. Osoitteeseen Lillhemtintie 13 rakennettava uudiskohde on Espoon Asuntojen ensimmäinen kohde Henttaalla.

Lillhemtintie 13 koostuu kahdesta kerrostalosta, joista yksi on kuusi- ja toinen nelikerroksinen.  Taloihin tulee yhteensä 91 ARA-vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat 32,5-neliöisistä yksiöistä 82-neliöisiin perheasuntoihin. Lisäksi kohteeseen tulee 76-neliöinen liiketila ja 56 autopaikkaa, joista 40 tullaan sijoittamaan pihakannen alle.

- Lillhemtintie on Espoon Asunnoille yli 21 miljoonan euron investointi. ja kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.  

TNRak Oy:n kanssa allekirjoitettu urakkasopimus on kolmas vuoden sisällä, sillä heinäkuussa 2021 yhtiön kanssa allekirjoitettiin urakkasopimus yhdeksänkerroksisen pistetalon rakentamisesta Tapiolaan ja syyskuussa 2021 rivitalokohteen rakentamisesta Nuottaniemeen.

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yhteistyö Espoon Asuntojen kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin, luottamus kumppanuuteen on vahva, toteaa TNRak Oy:n toimitusjohtaja Tero Niskanen.

Espoon Asunnoilla on parhaillaan rakenteilla 13 uudiskohdetta eri puolilla Espoota ja perjantaina 3.6. solmitun urakkasopimuksen myötä määrä nousee hetkellisesti 14:ään. Uusia ARA-vuokra-asuntoja uudiskohteissa on kaikkiaan 974

– Rakenteilla olevista uudiskohteista valmistuu tänä vuonna seitsemän. Joukossa on muun muassa yhtiön historian suurin kiinteistökehityskohde Suvelassa ja ensimmäinen Joutsenmerkkiä hakeva uudiskohteemme Karakalliossa, sanoo Räihä.

Henttaalla rakennustyöt käynnistyvät välittömästi. Kohteen on arvioitu valmistuvan alkusyksystä 2024, joten asunnot tulevat hakuun keväällä 2024. Aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Lillhemtintie 13 on yksi neljästätoista parhaillaan rakenteilla olevista uudiskohteistamme. Sen arvioitu almistuminen on alkusyksystä 2024.

Uudiskohteet

Rakennamme joka vuosi useita satoja uusia asuntoja. Niiden joukosta löytyy koti sekä pienille että suurille perheille.

Vapaat asunnot

Voit silloin tällöin löytää Oikotiestä vapaana olevia asuntojamme. Jos haluat selata tarjontaa, siirry Oikotiehen.