Kuva
Kuvassa on uudiskohde Gräsanportti 2:n havainnekuva.
Uutinen 01.07.2024 - 14:53

Espoon Asunnot rakentaa 95-asuntoisen uudiskohteen Olariin

Espoon Asunnot on allekirjoittanut urakkasopimuksen Peabin kanssa 95-asuntoisen kerrostalokohteen rakentamisesta osoitteeseen Gräsanportti 2. Uudiskohteen arvioitu valmistuminen on toukokuussa 2026.

Espoon väkiluku kasvaa tällä hetkellä nopeasti, ja valtaosa tästä kasvusta pyritään sijoittamaan nykyisiä keskusta-alueita laajentamalla ja tiivistämällä. Näin on toimittu myös Suur-Matinkylän Olarissa.

– Olemme viimeisten vuosien aikana toteuttaneet useita täydennysrakentamishankkeita, joissa on hyödynnetty olemassa olevaa kaupunkirakennetta ja tiivistetty aiempaa asutusta. Elokuussa 2024 rakenteille lähtevä Gräsanportti 2 onkin meille tyypillinen uudishanke, kertoo Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä

Tällä hetkellä tontti, jolle 95-asuntoinen uudiskohteemme rakennetaan, on luonnontilaista, jyrkkäkallioista metsää. Sen naapuritontille on valmistunut kerrostalokortteli ja välitön lähiympäristö on jo rakentunut. 

Gräsanportti 2 koostuu kolmesta rinteeseen sijoittuvasta pistetalosta, joissa kussakin on yksi porrashuone. Kerrosluku vaihtelee taloissa neljästä kahdeksaan ja asuntojen koot 33-neliöisistä yksiöistä 93,5-neliöisiin perheasuntoihin. Asukkaiden yhteiskäytössä on kaksi saunaa, pesula ja neljä kuivaushuonetta sekä kerhohuone. Autopaikkoja tulee 55, jotka sijoittuvat pihakannen alle kaksikerroksiseen pysäköintihalliin.

Kestävä kehitys on olennainen osa strategiaamme, ja se näkyy myös Gräsanportti 2:ssa.

– Rakennus liitetään kaukolämpöverkkoon, joka on Fortumin päästötöntä Eko Plus -kaukolämpöä kuten kaikissa kaukolämpökohteissamme. Lisäksi katolla on varaukset aurinkopaneeleita varten, sanoo Räihä.

Gräsanportti on Espoon Asunnoille lähes 21 miljoonan euron investointi, ja kohteen rakentaa Peab. Projekti käynnistyy elokuussa 2024, ja sen arvioitu valmistuminen on toukokuussa 2026.