Kuva
Kuvassa vanha kuva kesäisestä asukastapahtumasta
Uutinen 12.02.2024 - 09:00

Keräämme valokuvia asukastapahtumista vuosien varrelta

Espoon Asuntojen juuret ulottuvat aina vuoteen 1955, mutta nykymuotoisena olemme olleet olemassa pian 25 vuotta. Ajatuksemme ovat totta kai tässä hetkessä ja tulevassa, mutta tätä virstanpylvästä haluamme juhlistaa muistelemalla menneitä – sinun kanssasi!

Kuvilla on erityinen merkitys muistojen tallentajina. Ne ovat ikkunoita menneisyyteen ja tarjoavat mielekästä tietoa siitä, kuinka ennen on eletty ja oltu. Siksi haastammekin sinut käymään läpi valokuvia menneiltä vuosilta, ehkä vuosikymmeniltäkin. Oi, mitä muistoja!

Jos valokuviesi seasta löytyy mukava kuva asuinkiinteistösi talkoista tai kohtaamisesta naapureiden kesken, pohdi, voisitko jakaa sen kanssamme. Uskomme näet, että kuvien avulla pääsemme kertomaan kiinnostavalla siitä yhteisöllisyydestä ja yhteenkuuluvuudesta, jotka ovat olennainen osa Espoon Asuntojen tarinaa.  

Tavoitteena on, että kanssamme jaetut kuvamuistot saavat uuden elämän osana digitaalista esitystä ja näyttelyä. Järjestämme syksyllä sidosryhmätilaisuuden, jossa esityksen olisi tarkoitus olla esillä ja näyttelyn tahtoisimme sijoittaa julkiseen tilaan. Silloin kaikkien halukkaiden olisi mahdollista palata iloisiin hetkiin ja kohtaamisiin. 

Näin jaat kuvamuistot kanssamme

Vanhat, kehitetyt valokuvat ovat ihania, mutta valitettavasti voimme vastaanottaa kuvia vain digitaalisessa muodossa. 

Jos valokuvissa on selvästi tunnistettavia henkilöitä, muista kysyä jokaiselta lupa kuvien käyttämiseen ja julkaisuun. Oikein vanhojen kuvien kohdalla on hyvä huomioida, että kuvissa saattaa olla sittemmin jo menehtyneitä henkilöitä. Silloin julkaisulupaa on kysyttävä kuolinpesältä. 

Kun lähetät kuviasi meille, hyväksyt niiden muokkaamisen digitaaliseen esitykseen ja liittämisen osaksi julkiseen tilaan tulevaa näyttelyä. Jos haluat jostain syystä perua julkaisuluvan, noudata kuvanlähetyslomakkeella olevaa toimintaohjetta.