Pidäthän lemmikkisi kytkettynä

Koirien, kissojen ja muiden lemmikkieläimien pitäminen vapaana on kielletty. Pidäthän siis lemmikkisi kytkettynä.
Kuva

Lemmikkieläinten pitäminen kiinni

Koiria, kissoja ja muita lemmikkieläimiä ei saa pitää vapaana. Pidäthän siis lemmikkisi kytkettynä. Lisäksi lemmikkieläimiä ei saa lainkaan viedä esimerkiksi lasten leikkipaikoille, yleisille uimarannoille, kuntopoluille tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua. Koiraa saa pitää vapaana ainoastaan koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa ja sellaisilla piha-alueilla, jotka ovat suljettuina. Kuitenkin myös näissä paikoissa koiran on oltava omistajansa tai hoitajansa valvonnassa. 
 

Ulkoilutathan lemmikkiäsi pihapiirin ulkopuolella

Ulkoilutathan lemmikkieläintäsi pihapiirin ulkopuolella ja korjaathan lemmikkisi jätökset. Koiran- ja kissankakka kuuluu laittaa pussiin suljettuna sekajätteeseen. Jätökset esimerkiksi lasten leikkipaikoilla ja hiekkalaatikoissa muodostavat terveysriskin. Lemmikkieläimen pissatus pihapensaan juureen voi saada pensaan lakastumaan. Siten myös lemmikin pissatus tulee tapahtua pihapiirin ulkopuolella.


Vapaana ilman omistajaa liikkuvan lemmikin voi ottaa kiinni. Lemmikki tulee tällöin toimittaa omistajalleen tai lemmikkieläinten löytöeläintaloon Viikkiin. Viikin löytöeläintalo on Espoon löytöeläinten virallinen talteenottopaikka.