Kuva
Kuvassa Espoon Asuntojen kiinteistön kerhohuone.
Uutinen 2.6.2020

Yleisten tilojen käyttörajoituksia puretaan kiinteistöillä

Kesäkuun alku toi useita lievennyksiä koronaviruksen leviämisen torjumiseksi asetettuihin rajoituksiin. Espoon Asunnot seuraa valtioneuvoston valitsemaa linjaa ja purkaa maaliskuussa 2020 asettamiaan asumisen rajoitteita seuraavasti:

Saunaan, kerhotiloihin ja kuntosaleille pääsee taas

Viestimme jo aiemmin huoneistokohtaisten saunavuorojen jatkumisesta 1.6. lähtien. Kiinteistöjen lenkkisaunavuorot eivät toistaiseksi jatku, mutta avaamme kerhotilat ja kuntosalit niissä kiinteistöissä, joissa niitä on.

Kiinteistön yleisten tilojen käyttö tapahtuu omalla vastuulla ja niiden käyttöä tulee ehdottomasti välttää, jos tunnet olosi sairaaksi. Koronaviruksen on havaittu tarttuvan ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Siksi on erityisen tärkeää, että huolehdit jatkossakin turvavälistä (2 metriä) muihin paikallaolijoihin, kun he ovat muita kuin perheenjäseniäsi, sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

Porrastiloissa kosketuspintojen pyyhintää on tehostettu. Sen sijaan kerhotilat ja kerhotilojen kuntosalit sekä talovarastot ovat asukkaiden omia tiloja. Niihin ei ole siivoussopimusta, vaan asukkaat vastaavat näiden tilojen siivouksesta itse.

Huomioithan, kun

käytät saunaa

  • puhdista omat jälkesi niin, että seuraavan saunojan on terveellistä ja mukavaa tulla saunaan.
  • laudeliina tulee olla jokaisella saunojalla.

käytät kerhotilaa

  • pyyhi ovenkahvat, istuinten käsinojat ja pöytien pinnat, kun tulet ja poistut tilasta
  • jätä joka toinen istuin tyhjäksi, jotta turvaväli (2 m) on mahdollista säilyttää
  • huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta

käytät kuntosalia

  • pese kädet ennen kuntosalille tuloa
  • muista turvaväli (2m)
  • suihkuta ja pyyhi käyttämäsi laitteen pinnat, kun poistut siltä

käytät talopesulaa

  • pese kädet ennen pesulaan tuloa
  • pese pyykit yksin
  • vältä turhaa pintojen koskettelua oman ja toisten pesulakäyttäjien turvallisuuden lisäämiseksi
  • pese kädet, kun poistut pesulasta

Asukastoiminta saa jatkua

Vaikka kokoontumisrajoitusta lievennetään 1.6. alkaen niin, että 50 henkilön kokoontumiset ovat mahdollisia, talkoita ei tänä kesänä järjestetä. Asukasaktiivit voivat jälleen kokoontua, mutta suosittelemme kuitenkin, että kokoukset järjestettäisiin toistaiseksi sähköisillä välineillä. Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien ei edelleenkään suositella osallistuvan kokoontumisiin. Espoon Asuntojen järjestämät asukaskoulutukset ja -tapahtumat pyörähtävät näillä näkymin käyntiin vasta syksyllä.

Nämä rajoitteet säilyvät

Espoon Asuntojen asiakaspalvelupiste pysyy suljettuna toistaiseksi. Näin ollen muuton myötä Ison Omenan palvelutorilla 17.6. aloittava palvelupiste toimii alussa vain ajanvarauksella ja palvelee vain vuokrasopimuksen allekirjoittajia.Asiakaspalvelupisteen avoimet käyntiajat käynnistyvät aikaisintaan elokuussa.Puhelinpalvelumme toimii sen sijaan normaalisti ma-pe klo 9–15 ja vuokravalvonnan puhelinpalvelu ma-pe klo 9-12.

Teemme muuttotarkastukset toistaiseksi tyhjiin asuntoihin. Lisäksi toivomme, että ei-kiireettömät vikailmoitukset jätetään myöhäisempään ajankohtaan.