Kuva
Kuvassa herkullinen salaattipöytä

Herkulliset tarjoilut kruunaavat talkoopäivän!

Mistä on onnistuneet pihatalkoot tehty? Selkeistä ja mielekkäistä tehtävistä, hyvästä työnjaosta, sopivasta työmäärästä ja ennen kaikkea herkullisista talkootarjoiluista!

Pitkän talven jälkeen oman pihapiirin kevättalkoot on täydellinen tilaisuus nauttia raikkaasta ilmasta ja tutustua paremmin naapureihin mukavan puuhastelun lomassa. 

Kun piha on haravoitu, roskat kerätty ja kesäkukat istutettu, talkootarjoilut kruunaavat päivän. Ja mitä jos grillimakkaran sijaan kokeilisikin tällä kertaa jotain ihan muuta? Esimerkiksi ruokaisat salaatit ovat erinomainen valinta talkootarjoiluiksi, sillä ne ovat helppoja valmistaa ja huomioida yleisimmät erityisruokavaliot.    

Ruuanlaittoa rakastava ja siihen intohimolla suhtautuva kollegamme onkin laatinut kuusi talkoisiin soveltuvaa salaattiohjetta, jotka maistuvat varmasti jokaiselle. Nappaa ne talteen ohesta! 

Ja lopuksi: 

Kun osallistut pihatalkoisiin, autat pitämään lähiasuinympäristösi siistinä ja viihtyisänä. Pihalta kerätyt roskat ja talkootehtävistä syntyneet jätteet eivät kuitenkaan kaikki kuulu sekajätteeseen, vaan ne tulee lajitella oikeisiin jäteastioihin. 

Jätteiden lajitteluvinkit pihatalkoisiin

  • Lajittele istutettavien kukkien ja taimien mukana tulleet muoviset ruukut muovipakkauskeräykseen.
  • Rikkoutuneet pulkat tai lumen alta paljastuneet lelut eivät kuulu muovipakkauskeräykseen vaan sekajätteeseen.
  • Laita tyhjät multasäkit muovipakkauskeräykseen. Pussia ei kuitenkaan kannata kääntää, jotta muovijalostamon optinen tunnistin tunnistaa muovilaadun.
  • Älä heitä pihatalkootarjoilujen pakkauksia sekajätteeseen, vaan lajittele ne materiaalinsa mukaan. Esimerkiksi kahvipaketit ovat useimmiten pääosin muovia, joten niiden paikka on muovipakkauskeräys.

Lähde: Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy