Kuva
Kuvassa käsi nostaa kiehuvan kattilan kantta.

Helpot arkiruokaohjeet ovat jatkossa yksi uudistuneen asukasuutiskirjeemme vakiosisällöistä!

Uudistunut asukasuutiskirjeemme ilmestyy jatkossa kuusi kertaa vuodessa! Ilmeen lisäksi olemme kehittäneet sisältöä: muokanneet käytössä hyviksi havaittuja elementtejä ja luoneet kokonaan uusia, kuten helpot ruokaohjeet. Niitä uutiskirjeeseen on jatkossa lupautunut laatimaan ruuanlaittoa rakastava ja siihen intohimolla suhtautuva kollegamme.

Reseptikirjamme ensilehdellä höyryää maukas talvipäivän pelastus, papu-kasviskeitto. Kattilallisesta riittää syötävää yhdellä kertaa isommallekin joukolle tai moneksi päiväksi pienemmälle.

Papu-kasviskeitto

Tarvitset

  • 500 g kaalia suikaleina
  • 2 isoa sipulia suikaleina
  • 2-4 valkosipulinkynttä pilkottuna (maun mukaan)
  • 4 porkkanaa kuutioina
  • 1 töllkki kidneypapuja
  • 1 tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 tölkki mustapapuja
  • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
  • (lisää halutessasi muita kasviksia - parsakaalia, vihreitä papuja, paprikaa ym.)
  • 2-3 tölkillistä vettä
  • teelusikallinen sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • savupaprikajauhetta maun mukaan
  • tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan (timjamia, rakuunaa, rosmariinia, basilikaa)

Näin valmistat keiton

  1. Kuullota kaali isossa kattilassa (tai paistinpannulla useammassa erässä), lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä muutama minuutti.
     
  2. Lisää porkkanakuutiot ja kuullota muutama minuutti.
     
  3. Lisää tomaattimurskat ja vesi, kiehauta. Lisää pavut ja mausteet ja muut kasvikset,  anna keiton hautua hiljalleen tunnin verran.
     
  4. Tarjoa keitto kuutioidun suolakurkun ja smetanan, ranskankerman tai vegaanisen vaihtoehdon kera. Myös pala hyvää leipää on erinomainen lisä keittolautasen kylkeen!
Kuva
Kuvassa keittolautanen ja sen vieressä leipäviipaleita.

Jos haluat kasviskeitosta lihaisan version, voit lisätä siihen paistettua pekonia, chorizo-makkaraa tai vaikkapa jauhelihaa.

Lue myös: Säästöä ruokakuluihin – isoista annoksista riittää moneksi päiväksiJuttu on alun perin julkaistu Kulmilla-lehdessä kesällä 2022. 

Lähetämme vuoden 2023 ensimmäisen uutiskirjeen asukkaille vkolla 8. Kirjeeseen olemme koonneet ajankohtaisia aiheita moneen lähtöön.