Kuva
Kuvassa energiansäästökilpailun Touhukas-hahmo.
Uutinen 25.1.2023

Energiansäästökilpailumme suurimmat pudottajat ovat marras-joulukuulta selvillä!

Olemme mukana valtionhallinnon yhteisessä Astetta alemmas-energiansäästökampanjassa. Järjestämme kiinteistöillemme energiansäästökilpailun osana omia kampanjatoimiamme.

Energiansäästökilpailumme kaksi sarjaa, lämpö ja sähkö, käynnistyivät marraskuun alussa. Nyt kun kilpailua on takana kohta kolme kuukautta, on korkea aika julkistaa ensimmäiset välitulokset molempien sarjojen osalta.

Lämmössä säästöä Holmankorpi 1:n vuotuisen lämmönkulutuksen verran

Sarjassa lämpö kilpaillaan siitä, mikä kiinteistö pudottaa lämmityskuluja eniten suhteessa edellisen kauden lämmityskuluihin. Säästetty energia on kunkin kiinteistön osalta vertailujakson 1.11.2021–30.4.2022 ja kilpailujakson 1.11.2022–30.4.2023 välinen erotus kilovattitunteina.

Kun huomioon otetaan kaikki kilpailussa mukana olevat kiinteistöt, lämpöenergian kokonaiskulutus laski marras-joulukuussa 2,5 % eli 934,8 MWh. Saatu säästö vastaa megawattituntimäärää, mitä esimerkiksi 101-asuntoinen kerrostalokohteemme Holmankorpi 1 kuluttaa lämpöenergiaa vuodessa.

Lämpösarjan TOP5

  1. Espoonaukio 5
  2. Matinkallio 7
  3. Suvelantie 8
  4. Myntinsyrjä 10
  5. Maakirjantie 2

> Lämpösarjan TOP25, marras-joulukuu 2022 (pdf)

Säästetyllä kokonaissähkön määrällä imuroitaisiin yhtä soittoa 109 vuotta

Sarjassa sähkö kilpaillaan siitä, mikä kiinteistö pudottaa sähkönkäyttöä eniten suhteessa edellisen kauden sähkönkäyttöön. Säästetty energia on kunkin kiinteistön osalta vertailujakson 1.11.2021–30.4.2022 ja kilpailujakson 1.11.2022–30.4.2023 välinen erotus kilovattitunteina. Kokonaisraportissa on mukana myös asukkaiden käyttämä sähkö, mutta yksittäisen asunnon kulutustietoja emme saa tietoomme.

Kiinteistöjemme sähköenergian kokonaiskulutus laski marras-joulukuussa 9,3% eli 957,8 MWh. Yhteistyöllä aikaansaadun säästön suuruutta kuvaa hyvin arkinen esimerkkimme: yksittäinen kotitalous voisi imuroida tauotta 109 vuotta ennen kuin säästetty energia olisi käytetty loppuun!

Sähkösarjan TOP5

  1. Saarniraiviontie 6
  2. Suvelantie 8 B
  3. Ankkuritie 6
  4. Tiistinkallio 1
  5. Aspelininkuja 2

> Sähkösarjan TOP25, marras-joulukuu 2022 (pdf)

Kilpailu jatkuu vapunaattoon asti

Jokaisen panosta tarvitaan energiansäästötoimissa, sillä energian korkea hinta ja sen mahdolliset saatavuusongelmat vaikuttavat talven aikana kaikkien arkeen. Myös energiansäästökilpailumme jatkuu aina vapunaattoon asti. Touko-kesäkuun taitteessa palkitsemme kummankin sarjan kolmelle parhaalle upeita palkintoja käytettäväksi kiinteistön asumisviihtyisyyden hyväksi.

Käyttökelpoisia energiansäästövinkkejä löydät kaikista kanavistamme, myös somesta. Eli nyt jos koskaan kannattaa alkaa seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa, poimia vinkit talteen ja laittaa omatkin jakoon!

Energiansäästövinkkejä kotitalouksille löydät myös Motivan verkkosivuilta.

Pienistä puroista kasvaa iso virta, mikä pätee myös energiankulutuksen kohdalla. Omilla pieniltäkin tuntuvilla teoilla on siis merkitystä.