Kuva
Havainnekuva Latokaskeen valmistuvasta Teerimäenportti 3:sta.
Uutinen 3.5.2021

Espoon Asunnoille 49 kohtuuhintaista vuokrakotia Espoon Latokaskeen

Espoon Asunnot Oy ja Tricon Oy ovat allekirjoittaneet 30.4.2021 urakkasopimuksen yhden 3-kerroksisen pienkerrostalon ja kahden 2-kerroksisen rivitalon rakentamisesta Espoon Latokaskeen. Teerimäenportti 3 valmistuu aikataulun mukaan loppuvuodesta 2022.

Teerimäenportin matalahkot rakennukset istuvat mainiosti alueen muuhun ilmeeseen, sillä rakennuspaikka sijaitsee pientalovaltaisella alueella. Latokaski on lapsiperheiden suosiossa, ja kohteeseen rakentuukin runsaasti perheasuntoja. Ympäristö tarjoaa lapsille ja aikuisille loistavat puitteet ulkoilulle ja harrastamiselle, sillä Espoon keskuspuisto on lyhyen matkan päässä.

– Edellinen rivitalokohteemme on 2018 Karhusuolle valmistunut Pihkametsä 2. Vaikka kerrostalorakentaminen on pääasiallisin uudisrakentamisen muoto Espoon Asunnoilla, pientalokohteet sopivat täydentämään uusien vuokra-asuntojen valikoimaamme, toteaa Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Teerimäenporttiin valmistuvassa kohteessa on 49 vuokra-asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 33-neliöisestä yksiöstä 83-neliöiseen perheasuntoon. Asuntojen keskipinta-ala on 66,3 neliötä.

Teerimäenportti on Espoon Asunnoille noin 12 miljoonan euron arvoinen investointi. Kohde toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella, ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.